Для учнів сільських шкіл Миколаївщини проведено «Олімпійські ігри» 27 Листопада 2012 10:54

В дитячо-юнацькому спортивно-оздоровчому комплексі відбулося спортивне свято «Олімпійські ігри», в якому взяли участь діти сільських шкіл Жовтневого району Миколаєва.

Свято було організовано за ініціативою співробітників проммайданчика МГЗ в рамках другої станції «Новорічні забави» благодійного марафону «Віримо в чудо, творимо чудо!».

– Мета змагань – популяризація спорту і здорового способу життя серед сільської молоді, – коментує в.о. директора ЦСП РУСАЛу Ганна Долуда. – Ми хочемо показати, що займатися спортом можна з користю, якщо підійти до організації дитячого дозвілля творчо і з ентузіазмом.

Більше 60 школярів з сіл Лимани, Лупареве, Галіціново і Прибузьке взяли участь в спортивних іграх, естафетах, жартівливих змаганнях. Протягом безлічі етапів діти демонстрували свої вміння працювати в команді, проявляли спритність і швидкість. Самою веселою і цікавою естафетою виявилася фінальна – «Захист фортеці». Діти з великим азартом захищали свою територію, перекидаючи величезні м’ячі на бік суперників.

– Для нас дуже важливо залучати дітей до подібних заходів, – каже вчитель Лімановской школи Тетяна Мезінова. – Вони дозволяють розвивати комунікабельність та дружелюбність, згуртованість і взаємодопомогу, фізичні здібності учнів.

Свято пройшло дуже жваво, азартно, весело. Всім його учасникам вручено грамоти та сувеніри. А команда-переможець «Вікторія» Галицинівської школи отримала подарунковий грошовий сертифікат на придбання спортінвентарю.

Адміністрування благодійного марафону «Віримо в чудо, творимо чудо!» здійснює Фонд «Центр соціальних програм РУСАЛу в Україні».

Джерело: «Громадський простір»