Національний День корпоративного волонтерства та тиждень добрих справ 28 Листопада 2012 14:58

26 листопада Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» провів презентацію другого Національного Дня корпоративного волонтерства та організував speed dating компаній з громадськими організаціями.

Ярина Ключковська, директор з корпоративних комунікацій та соціальних програм «Майкрософт Україна»: «Корпоративне волонтерство – це традиція «Microsoft ». Кожен співробітник компанії має три додаткові дні відпустки на волонтерську діяльність. Ключ до успіху волонтерської діяльності – кожному дати можливість проявити себе так, як він хоче. Ми пишаємося, що всі добровольчі ініціативи йдуть саме від співробітників, а не від керівництва. Щодо співпраці з громадськими організаціями, то важливо зрозуміти, що гроші – не єдиний ресурс, який може дати бізнес. Це також досвід, знання, допомога в реалізації цілей».

17-23 грудня Центр «Розвиток КСВ» організовує тиждень добрих справ, до якого можуть долучитися будь-яка компанія чи громадська організація. Другий Національний День корпоративного волонтерства, який пройде за підтримки проекту UNITER, що реалізується PACT за фінансової допомоги USAID.

Протягом цього дня (тижня) співробітники компанії допомагають своїми професійними навичками (PR, IT, юридичні, фінансові консультації та ін.) громадським організаціям, благодійним фондам і соціальним установам.

Марина Саприкіна, голова правління Центру «Розвиток КСВ», відмітила: «Тема корпоративного волонтерства є дуже важливою для Центру. Ми запровадили Національний День корпоративного волонтерства з метою залучити якомога більше компаній до добровільницької практики і допомогти створити довготривалі партнерства між бізнесом та НГО. Ми розширюємо нашу географію і знаходимо все більше надійних регіональних партнерів. Це особливо важливо, зважаючи, що наразі в світі розпочинається процес створення волонтерських платформ на рівні країн. Сподіваюсь, незабаром в Україні також буде створена така платформа».

Цікавим нововведенням другого Дня корпоративного волонтерства стало запровадження посади Посла корпоративного волонтерства. Ця людина буде обрана з числа керівників компаній-членів Центру «Розвиток КСВ» шляхом голосування. Протягом року Посол буде публічно підримувати ідею та концепцію корпоративного волонтерства, консультуватиме інші компанії з даного питання, нагороджуватиме найактивніші компанії за результатами Днів корпоративного волонтерства.

Компанії, які зможуть залучити найбільшу кількість волонтерів, а також нададуть допомогу найбільшій кількості громадських організацій отримують спеціальні сертифікати.

Під час презентації учасники заходу обговорили проблеми популяризації корпоративного волонтерства, як поєднати можливості компаній та потреби громадських організацій, як найкраще стимулювати працівників долучатися до волонтерських програм та ін.

Та найбільш динамічною частиною заходу стало знайомство компаній та громадських організацій у форматі швидких бізнес-знайомств Speed-dating.

Під час ділового побачення компанії-спікери – Ернст енд Янг, Майкрософт, Інтел, Крафт Фудз, Артеріум, Київстар – зустрілися з представниками громадських організацій і в неформальному режимі познайомилися, поспілкувалися та намітили шляхи можливих партнерств.

Звертаємо вашу увагу, що триває набір заявок від компаній та громадських організацій на участь у другому Дні корпоративного волонтерства.

З питань участі у Дні корпоративного волонтерства, а також за додатковою інформацією, звертайтесь до Анастасії Причиненко: [email protected].

Джерело: «Громадський простір»