Стартує VII «Аукціон надій»: «Фінансово грамотна молодь – майбутнє України!» 10 Грудня 2012 13:21

27 грудня всьоме проходитиме масштабна студентська благодійна акція Університету банківської справи НБУ – «Аукціон надій».

Мета «Аукціону надій», який проходитиме під гаслом «Фінансово грамотна молодь – майбутнє України!», – допомогти дітям-сиротам отримати елементарні знання у сфері фінансів.

Партнери акції – Міністерство освіти та науки, молоді та спорту України, проект Агентства США з міжнародного розвитку «Розвиток фінансового сектору» (FINREP).

За словами незалежного банківського експерта Олексія Куценко, питання фінансової грамотності – це питання власної національної безпеки. Тисячі українців щороку стають жертвами непоінформованості у фінансових питаннях, досі продовжують вкладати кошти у фінансові піраміди, є маріонетками у руках фінансових махінаторів та не вміють ефективно користуватися власними ресурсами для збагачення. «Даючи людям фінансові знання, ми даємо їм ключі до заможнього життя та захищаємо їхні права, – зауважив експерт. – Особливо це важливо для тих, хто зростає без батьків». На переконання банківського аналітика, проект VII «Аукціон надій» може кардинально змінити ситуацію в Україні не лише на фінансовому ринку, а й у соціальній галузі.

На зібрані під час Аукціону кошти будуть видані комплекти підручників і робочих зошитів з дисципліни «Фінансова грамотність» для учнів 10 класів шкіл-інтернатів та сиротинців, яких в Україні є 321 та в яких навчається понад 10 тисяч учнів цієї вікової групи. Колектив Університету проведе відкриті лекції – вступ до курсу «Фінансова грамотність» та передасть комплекти навчально-методичної літератури.

Організатори сподіваються, що найбільше коштів їм вдасться виручити від продажу квитків на виставу «Містер Х», що пройде 27 грудня о 18:00 у приміщенні Київського національного академічного театру оперети і збере учасників Аукціону. У холі театру відбудеться тихий аукціон з продажу лотів та безпрограшна лотерея.

Окрім цього, кожен бажаючий може пожертвувати кошти на благодійний рахунок акції.

Студентський профспілковий комітет Львівського банківського інституту:
Львівське обласне управління АТ «Ощадбанк»
ЄДРПОУ 20805384
МФО 325796
Рахунок 26002300205785
Призначення платежу – благодійний внесок на VII «Аукціон надій»

Нагадаємо, що «Аукціон надій» за шість років існування зібрав близько 1,2 мільйони гривень та здійснив вагомі добрі справ, серед яких – відновлення дерев’яної церкви у селі Кути на Львівщині, відкриття реабілітаційного кабінету у Харківському обласному спеціальному загальноосвітньому навчально-виховному закладі для дітей з вадами слуху, облаштування першого в Україні Центру соціокультурної реабілітації незрячих у Львові, очищення русла ріки Вільшанка на Черкащині. Минулоріч проект став переможцем Національного конкурсу «Благодійник року – 2011» у номінації «Благодійник року – Громада, колектив та неформалізована група».

Інформація надана прес-службою УБС НБУ. Тел. (067) 672-61-28.