«Від Миколая до Різдва»: ІІІ Благодійний ярмарок 11 Грудня 2012 12:42

З Благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира вже третій рік поспіль напередодні дня Святого  Миколая Українська Православна Церква створює на Хрещатику справжній Різдвяний ярмарок – з вертепами, ароматом кориці і глінтвейну, просвітницькими та благодійними подіями, вогнями унікальної двоповерхової каруселі, продажем новорічних подарунків. На  відвідувачів Благодійного ярмарку «Від Миколая до Різдва» чекають святкова атмосфера та  гарний настрій.

14 грудня розпочинає сяяти вогнями ярмаркове містечко, де у 25-ти будиночках, «одягнених» у в’язані светри,  найкращі виробники продаватимуть: витвори шоколадного мистецтва, мед, пряники, печиво, цукерки та інші солодощі, ікони, сувенірні вертепи, дзвоники, вироби народних майстрів, одяг та аксесуари з валяної вовни, жіночі прикраси, домашній різдвяний декор, посуд та текстиль, шляхетний одяг, авторські ляльки. Також, на ярмарку, можна буде поласувати смачнючим глінтвейном, справжніми бельгійськими вафлями, коричними калачами, що готуватимуться прямо у ярмарковому чарівному будиночку.

«Будиночок Святого Миколая» приготував квитки на карусель для знавців життя св. Миколая, а «Пошта святого Миколая» чекатиме на дитячі листи з мріями та бажаннями, які Оргкомітет за допомогою «Помічників св. Миколая» готовий виконати.

Сцена народження Христа з фігурами у людський зріст, яка нагадуватиме відвідувачам про головну подію Різдва, з 6 по 13 січня оживе завдяки справжнім вівцям, козам та іншим тваринкам. «Розмалюй ягня» – арт-змагання для майстрів образотворчого мистецтва розпочнеться 23 грудня.

Виставка дореволюційних різдвяних листівок  допоможе створити атмосферу справжнього свята.

Майстер-класи чекають на тих, хто бажає власноруч зробити подарунок близьким  чи рідним – свічку, Різдвяну зірку або ялинкову прикрасу.

«Соборна колядка», що пройде за участі вихованців Недільних шкіл, приходських хорів, зірок естради, професійних та аматорських співочих колективів, збере понад 5 тисяч киян та гостей столиці, які разом заспівають «Нова радість стала…».

Організовуючи Благодійний ярмарок ми прагнемо створити святкову атмосферу для сімей з дітьми, та нагадати про те, що допомога ближньому – традиційне явище для Різдвяного циклу. Цього року об’єкт народної допомоги – Ладижинський дитячий будинок-інтернат. 

На ярмарку працюватиме спеціальний проект «І копійчина – величина», мета якого заохотити відвідувачів ярмарку стати благодійником у найлегший спосіб, залишивши решту від покупок – металеві монети – у спеціальних скриньках, розміщених на фасадах торгівельних будиночків. У скриньки також можна буде покласти копійки, що накопичились за деякий час в гаманцях, карманах та сумочках.

Ми хочемо продемонструвати: якщо мати добрі наміри і діяти соборно, то навіть дрібниця може бути корисною. В нашому випадку користь полягатиме в допомозі Ладижинському дитячому будинку-інтернату, який має IV профіль. В ньому знаходяться інваліди 1 групи – 146 дітей з тяжкими формами ДЦП, розумової відсталості, пороками розвитку, з хворобою Дауна. 70% перебуваючих в інтернаті, прикуті до ліжка. З де більше, це діти, про яких дбає виключно держава та піклуються співробітники дитбудинку. За час існування інтернату, а заклад утворено в 1994 р., був відремонтований лише один з трьох корпусів. Розпочато реконструкцію першого корпусу для створення «молодіжного відділення» за європейськими стандартами. Інтернат постійно потребує одноразові пелюшки та підгузники, медикаменти, паливо, щоб забезпечити транспортний зв’язок з найближчим населеним пунктом містом Ладижин, що знаходиться за 7 км від інтернату. Треба інтернату що найменш 10 ліжок для дорослих вихованців. Вкрай потрібно збудувати пандуси з других поверхів двоповерхових корпусів, щоб надати можливість дітям, які нерухомо лежать у ліжках перебувати на свіжому повітрі надворі. Потребує дитбудинок обладнання для прання та сушіння білизни, також блендер промисловий для перемелювання їжі. Є потреба у матеріалах для ігрових кімнат. Існує велика потреба всіх підопічних інтернату  у звичайному спілкуванні.

Під час проведення Першого Благодійного Різдвяного ярмарку «Від Миколая до Різдва» було зібрано 295 тис. грн.

Протягом другого Благодійного Різдвяного ярмарку «Від Миколая до Різдва» була надана допомога онкохворим дітям: Стребко Вадиму, Семенюк Катерині, Сарафенюку Дмитру, Самборському Івану, Дроботу Ярославу, Насті Прокопенко, Максиму Мінакову, Давиду Панті, Сергію Романчуку, Анні Райхель, Олексію Видишу. Загалом діти отримали близько 353 тис. грн. на лікування.

Орієнтовна сума благодійної допомоги Ладижинському дитячому будинку-інтернату складає 300 тис. грн.

Джерело: БФ «Планета Взаємодопомоги»