Житомирська організація «Все робимо самі» проводить всеукраїнський творчий марафон 19 Грудня 2012 13:30

В Україні стартував благодійний телепроект – пісенно-танцювальний марафон «Твій час» на підтримку дітей-сиріт з інтернатних закладів, ініціатором якого виступили Житомирська МДГО «Все робимо самі» та компанія «Гештальт Консалтінг Груп».

Мета проекту – соціалізація та адаптація дітей-сиріт з інтернатних закладів, пропаганда усиновлення дітей віком від 14 до 16 років, знаходження родин, які готові усиновити дітей – учасників проекту; формування толерантного ставлення до них; показати суспільству позитивну сторону дитини-сироти, розвиток творчих здібностей.

Організатори планують охопити 10 інтернатних закладів з різних регіонів України. Всього планується запросити у проект 70 дітей-сиріт, які докорінно змінять своє життя на краще.

За словами організаторів, проект передбачає зйомку та трансляцію на одному із провідних телеканалів історій з життя дітей – учасників проекту, а також підготовка і трансляція самого пісенно-танцювального марафону в прямому ефірі.

Голова організації «Все робимо самі» Богдан Купчинський повідомив, що з учасниками проекту будуть працювати і психологи і професійні викладачі з вокалу та хореографії, а також з образотворчого мистецтва. Учасники будуть п’ять місяців перебувати в будинках, де будуть вчитись всьому необхідному для дорослого життя – готувати їжу, прибирати, прати тощо. Мешканці України, які заохотяться усиновити дитину – учасника проекту, матимуть змогу побачити дитину з позитивної сторони. Для дітей будуть проведені тренінги з різних соціальних питань.

Проект дасть можливість дітям відчути себе потрібними, а також побачити конкретну підтримку з боку суспільства.

Як повідомив виконавчий директор дитячої громадської організації «Все робимо самі», проект «Твій час» унікальний тим, що аналогів немає ні в Україні, ні закордоном. Це нова альтернатива традиційному всиновленню дітей-підлітків, діти спочатку реабілітовуються, вчаться жити в родині, розкривають всі позитивні сторони і таланти і можуть бути усиновленими нашими українськими громадянами.

Генеральний директор компанії «Гештальт Консалтінг Груп» Анатолій Тихончук повідомив, що компанія всіляко буде сприяти реалізації проекту «Твій час», а також заохочує сектор бізнесу і просто пересічних громадян підтримати проект.

Організатори пояснюють, що громадяни України бояться всиновлювати дітей від 14 років, бо думають, що це безнадійні діти, але проект показує протилежне. Діти зможуть показати, що вони теж достойні бути всиновлені і мати справжню родину, де будуть цю дитину любити та поважати.

Звичайно, в провадженні проекту ще є багато проблем, говорять організатори. Це брак коштів, адже проект є дуже дорогий, загальний бюджет проекту складає понад 5 млн. гривень. Тому заохочуємо всіх не байдужих підтримати проект перерахувавши кошти на рахунок організації:

Отримувач – Житомирська міська дитяча громадська організація «Все робимо самі»
І.к. 26393474
р/р 260041561602
МФО 380281
ПАТ «Банк інвестицій та заощаджень» у м. Києві

Докладніше за телефоном: (096) 468-17-65.

Давайте разом подаруємо дітям радість!

Джерело: 20 хвилин – Житомир