Сьомий благодійний «Аукціон надій» зібрав 236 тисяч гривень 28 Грудня 2012 14:31

Щорічна студентська благодійна акція Університету банківської справи Національного банку України – VII «Аукціон надій» – відбулася 27 грудня 2012 року в Київському національному академічному театрі оперети.

Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» і пані Катерина Ющенко багато років долучаються до цієї події, передаючи солодощі та лоти для аукціону. Цього року від Фонду та родини Ющенків для аукціону передана ікона «Таємна вечеря», а в лотереї розігрувався різдвяний кошик. Захід відвідала Голова Правління Фонду «Україна 3000» Марина Антонова.

У програмі заходу були благодійна вистава «Містер Ікс», Тихий аукціон і лотерея. Загалом на аукціон було виставлено понад 50 лотів, серед яких – цінні монети, ікони, картини, вироби ручної роботи, путівки тощо. Ще з десяток корзин з сувенірами та солодощами розігрувались у лотереї. Найдорожче вдалось продати лоти від першого віце-прем’єр-міністра України Сергія Арбузова – книгу «Гроші України», боксерські рукавиці з автографами від братів Кличків, ікону «Таємна вечеря» від родини Ющенків, срібну монету «Видатні гетьмани України» від банку «Хрещатик» та картину «Богдан Ступка» від львівського фотомитця Сергія Смирнова.

Аукціон зібрав 236 тисяч гривень. На ці кошти будуть видані комплекти підручників і робочих зошитів з дисципліни «Фінансова грамотність» для учнів 10-х класів шкіл-інтернатів та сиротинців. Колективом Університету будуть проведені відкриті лекції – вступ до курсу «Фінансова грамотність» та передані комплекти навчально-методичної літератури для використання у навчальному процесі.

За словами ректора Університету банківської справи НБУ Тамари Смовженко, правильні рішення, вміле управління власними коштами та розумна ощадливість допоможуть молодим українцям поліпшити свій добробут у майбутньому і змінять їхню долю на краще. «Ці знання захистять їх у мінливому, суперечливому та непростому фінансовому світі», – каже ректор.

«Даючи людям фінансові знання, ми даємо їм ключі до заможного життя та захищаємо їхні права, – переконана голова Студентської дорадчої ради Інституту магістерської та післядипломної освіти УБС НБУ Ольга Лактіонова. – Особливо це важливо для тих, хто зростає без батьків».

«Аукціон надій» проходить уже всьоме проте вперше у столиці України. За шість років зібрано понад мільйон гривень, які витрачено на відновлення дерев’яної церкви у селі Кути на Львівщині, відкриття реабілітаційного кабінету у Харківському обласному спеціальному загальноосвітньому навчально-виховному закладі для дітей з вадами слуху, облаштування першого в Україні Центру соціокультурної реабілітації незрячих у Львові, очищення русла ріки Вільшанка на Черкащині тощо.

Джерело: МБФ «Україна 3000»