Новорічні свята для дітей-сиріт на Тернопільщині 11 Січня 2013 12:18

Колишні вихованці шкіл-інтернатів подарували 160 дітям-сиротам з дитячих будинків Тернопільської області новорічно-різдвяну радість.

Благодійний фонд «Майбутнє сиріт» провів благодійні Акції для 160 вихованців сільських шкіл-інтернатів Тернопільської області. 10 волонтерів та 12 благодійників подарували дітям, які позбавленні батьківського піклування, радість та турботу.

Волонтери з молодіжної організації «Молода Просвіта» показали вихованцям Бережанської школи-інтернат сценку про Святого Миколая. Діти, в свою чергу, проявили свої таланти, розказували новорічні віршики та співали пісні, за що отримували додаткові подарунки. Було приємно спостерігати за усмішками дітей під час проведення Акції: «Важливо дарувати дітям любов та увагу, які роблять їхні серця теплішими, постійна турбота важлива для дітей, як ніколи. Хочеться, щоб діти були впевнені у власному слові, думці. Тому, ми розуміємо, що нашою головною ціллю є надання повноцінної, щирої допомоги дітям-сиротам не тільки на свята, а постійно» – зазначила Ірина Вакалюк, член правління фонду.

Щасливі, радісні обличчя у дітей – головна мета свята. Діти Коропецького ліцею-інтернат намалювали та подарували малюнки до свята Миколая, а вихованці Заліщицького дитячого будинку подарували фонду власноруч зроблену експозицію з природних матеріалів. Особливо приємно відзначити колишніх випускників шкіл-інтернатів, які активно долучилися до організації Акції та стали помічниками Святого Миколая: «Я переконаний, що участь молоді з числа сиріт, випускників є для них позитивним кроком у самореалізації, адаптації та прояву у них доброчинних дій – допомагати меншим сиротам» – зазначив Андрій Назаренко, голова фонду «Майбутнє сиріт». Висловлюємо Подяку волонтерам за участь в Акції: Володимиру Яворському, Олексію Систерову, Ірині Вакалюк, Івану Абрамцю, Павлу Макару, Василю Гриньківу, працівникам торгової бази «МЕТРО» м.Тернопіль, та Олександру Виставному.

Вихованці Коропецького ліцею-інтернтау, Бережанського, Новосільського, Гримайлівського та Заліщицького дитячих будинків, висловлюють щиру подяку небайдужим благодійникам, які не забули про них, і знайшли можливість привітати їх та вручити подарунки: Олі та Христині Дмитрик з Англії, які організували благодійний концерт і зібрали більше 10 тис.грн., ТОВ «Теркурій» за шкарпетки, Інтернет видавництву «Кіндербук» – за нові і сучасні художньо-пізнавальні книжки, кондитерській компанії «АВК» за цукерки, студентам Тернопільського національного університету ім.Гнатюка за 830грн., ТОВ «АНТ» за соки, Шолоху Богдану з міста Львова за 4950 грн., фруктовим фірмам «Ю.Ф.СІ» та «Галфрукт-Трейд» із м.Льввова за фрукти. Кожна дитина-сирота отримала наступні подарунки: зубна паста, зубна щітка, сік, банани, мандарини, шкарпетки, м’яка іграшка, кукурудзяні палички, сучасну художню книжку, кольорові олівці, альбом для малювання, цукерки «АВК», печиво «ТЕРА», одяг та взуття. Також найактивніші та слухняні діти отримали книги, мобільні телефони, футбольні та волейбольні м’ячі, зимові сани, спортивні взуття і костюми від магазину «За Динамо» (директор Віра Небесна).

Варто зазначити, що під час святкування Новорічно-Різдвяних свят, близько 25 дітей-сиріт з дитячих будинків отримали можливість побувати у місцевих родинах. Фонд надав благодійну пожертву у сумі 1600 грн. громадській організації «Братерство сиріт» – організаторам Акції «Подаруй радість дитині на Різдво у Родині», що проводиться щорічно у Тернопільській області. Саме такі Акції дозволяють дітям-сиротам відчути родинне тепло, затишок та турботу, а окремі діти знаходять свої родини.

Джерело: «Громадський простір»