В Бердичеві збирали кошти для обдарованих дітей-сиріт 28 Березня 2013 10:07

В Бердичеві збирали кошти для обдарованих дітей-сиріт

Днями місто долучилось до доброчинної акції спрямованої на збір коштів для талановитих дітей-сиріт. Участь в заході взяли зірка української естради Наталя Валевська та Марія Рудак, житомирська поетеса, які виступили перед бердичівлянами в міському Палаці культури імені Олексія Шабельника на підтримку Всеукраїнського телепроекту пісенно-танцювального марафону «Твій час».

Ініціатором цього проекту став голова Житомирської міської дитячої громадської організації «Все робимо самі» Богдан Купчинський. Як зазначив пан Купчинський, в проекті беруть участь  десять українських міст, в тому числі й Бердичів. У кожному з цих міст-учасників проекту, на початку травня буде відібрано семеро обдарованих вихованців інтернатних закладів, віком від 14 до 16 років, з якими влітку працюватимуть професійні хореографи, викладачі вокалу. А з вересня по жовтень цього року, юні учасники проекту зможуть виступити на каналі OTV. 

Крім того, організатори заходу сподіваються привернути увагу до дітей, які не мають батьківської любові, і живуть у спеціалізованих закладах.

«Ми вибрали для участі в проекті дітей віком 14-16 років тому, що їх майже ніхто не всиновлює. А основна мета проекту – допомогти дітям знайти родини, які б їх полюбили і діти полюбили б ці родини. Ми знаємо, що це дуже важко, тому й проводимо ще й  інформаційну кампанію в тих містах, де відбувається акція», – зазначив Богдан Купчинський, ініціатор заходу.

Щоб працювати з обдарованими дітьми, учасниками проекту, потрібно близько 5 мільйонів гривень, які навряд чи можливо зібрати в 10 містах, тож організатори покладають великі сподівання на грандіозний концерт в Києві, що відбудеться 27 квітня. В ньому погодились взяти участь відомі зірки української естради,які погодились виступати безкоштовно заради кращої долі дітей-сиріт.

«Слід підтримувати не лише щасливих дітей, але й знедолених, – зазначила  поетеса Марія Рудак спілкуючись з журналістами перед початком благодійного концерту. Є діти, які не мають кого називати  мамою і татом, вони все життя мріють, що знайдеться та людина, що пригріє, дасть їм відчуття дому, затишку», – переконана вона.

«Про проблеми дітей-сиріт слід говорити так, щоб бути почутими», – підтримує житомирську поетесу співачка Наталя Валевська. Тому вона для себе вже давно вирішила брати участь в різних благодійних акціях і навіть має власний благодійний фонд, бо інколи слів буває замало.  Співачка зазначила, що не так давно відвідала Гришковецьку школу-інтернат і їй надзвичайно сподобались вихованці. 

«Вони всі надзвичайно життєрадісні та теплі. Кожна дитина заслуговує мати справжніх, хороших батьків, родини. Я дуже хочу, щоб за допомогою цієї акції, цих людей, що до неї приєднаються, діти знайшли своїх батьків, принаймні, їх доля стала кращою», – зазначила співачка.

Богдан Купчинський, користаючись нагодою, подякував людям, які допомогли організувати концерт в Бердичеві – Любові Трибун, голові БМГО «Фенікс» та Тетяні Дячук, начальниці управління у справах сім’ї, молоді та спорту Бердичівської міської ради, після чого розпочався концерт. 

Зала, не зважаючи на символічну вартість квитка – всього 10 гривень, була заповнена лише на половину. Але ті, хто вирішив присвятити вечір культурному відпочинку, ні хвилини про це не пошкодував, адже з ними говорили піснями та прекрасними римованими рядками про головне в житті.

Під час акції в Бердичеві організаторам вдалось зібрати близько двох тисяч гривень, що ще на міліметр наблизило їх до мети – подарувати дитині-сироті не лише впевненість у собі, своїх силах, а й можливо нову родину.

Джерело: РІО Бердичів