Журнал The Chronicle of Philanthropy склав рейтинг найбільш щедрих американців 14 Лютого 2013 14:11

Журнал The Chronicle of Philanthropy опублікував рейтинг найвідоміших щедрих американців. За версією журналу, очолив рейтинг один із найбагатших людей світу, інвестор Уоррен Баффет, який у 2012 році пожертвував на благодійність $ 3,1 млрд. Про це повідомляє BFM.ru.

Слід зазначити, що три благодійні фонди Баффета займаються програмами у галузі сільськогосподарського розвитку, забезпечення чистою водою, боротьби з бідністю, захисту прав жінок та освіти.

Другу позицію рейтингу зайняв засновник Facebook Марк Цукерберг із дружиною Прісциллою Чан. Вони пожертвували $ 498,8 млн на підтримку освітніх програм та програм охорони здоров’я.

На третьому розташувався засновник хедж-фонду Centaurus Energy, який займається торгівлею природним газом, Джон Арнольд і його дружина Лаура. Подружжя пожертвувало $ 423,4 млн на програми розвитку кримінальної юстиції, державної освіти та пенсійної системи.

Четверте місце дісталося одному із засновників Microsoft Полу Аллену, який вклав $ 309,1 млн у заснований ним Інститут наук про мозок, що займається дослідженням мозкової діяльності та причин неврологічних захворювань.

Замкнув п’ятірку лідерів один із засновників Google Сергій Брін і його дружина Енн Войчицькі, які пожертвували $ 222,9 млн на програму грантів для соціальних підприємців, що працюють у сфері освіти, захисту довкілля, захисту прав жінок.

Джерело: УКРІНФОРМ