У Луцьку пройшла громадська акція «Надія є!» 18 Лютого 2013 15:26

У Луцьку пройшла громадська акція «Надія є!»

15 лютого на Театральній площі міста Луцька Благодійним Фондом «СТОПРАК» була організована громадська акція «Надія є!», приурочена до Міжнародного дня онкохворої дитини.

Дитячий рак – не смертний вирок, а виліковна в сучасних умовах хвороба. В країнах з розвиненою економікою 70-85% дітей, що страждають лейкозами та злоякісними пухлинами, отримують реальний шанс жити завтра, в Україні лише 30-35%. Основна причина – невчасна діагностика.

Для того, щоб підтримати діток та привернути увагу громадськості до цієї проблеми, о 17:00 біля пам’ятника Лесі Українки учасники акції виклали фразу «НАДІЯ Є!» – вона символізує єднання людей навколо спільної потреби допомогти діткам зі страшним діагнозом – рак.

За словами координатора акції Сергія Приходька, батькам хворих діток часто не вистачає впевненості у власних силах. Їм часто доводиться не тільки підтримувати свою дитину, а й знаходити кошти на дороговартісне лікування, намагатися втриматися на основній роботі та не забувати, що є і інші діти, які так само потребують батьківської любові.

Під час акції волонтери Фонду ходили зі скриньками, у які збирали добровільні пожертви на лікування онкохворих діток у Волинському обласному дитячому медичному територіальному об’єднанні. Загалом було зібрано 1211 грн., з них – 711 грн. у скриньки та 500 грн. пожертвував гіпермаркет «ТАМ-ТАМ».

Джерело: Прес-служба БФ «СТОПРАК»