В Ужгороді збирали гуманітарку для малозахищених городян 19 Лютого 2013 12:59

В обласному центрі Закарпаття 17 лютого відбулась благодійна акція, присвячена Міжнародному дню спонтанного прояву доброти.

Під час акції було зібрано близько 50 кг речей, які невдовзі принесуть радість людям, які потребують допомоги.

Історія святкування Міжнародного дня спонтанного прояву доброти на теренах нашої держави бере свій початок у місті Вінниця, де в 2010 році вперше почали проводити акції та заходи, спрямовані на привернення уваги людей до гарних вчинків. У країнах СНД це свято ще не набуло значного поширення, а у всьому світі відзначається дуже активно.

Рівно о 13:00 на площі Театральній розгорнулася точка по збору гуманітарної допомоги ужгородцям. Багато жителів обласного центру долучилися до цього заходу, а ще більшу кількість зацікавило, де саме можна долучитися до благодійної акції протягом тижня.

Нагадуємо, за адресою м. Ужгород, вул. Ф. Ракоці, 2 у приміщенні Ужгородського центру соціальних служб для сім’ї та молоді протягом тижня буде проводитися збір речей в рамках акції «Епідемія доброти». Це можуть бути іграшки, книжки, взуття, одяг та багато іншого, що може бути корисним для людей.

На підтримку акції прийшли представники МО «ФРІ» та «Айсек», які провели заряджаючий позитивом захід — «Вільні обійми» на пішохідному мості. Паралельно вони розповідали людям про історію виникнення цього свята, його розповсюдження в Україні.

Джерело: Новини Закарпаття