Вінницькі автолюбителі провели автопробіг по дитбудинках 19 Лютого 2013 15:34

Близько трьох десятків людей провели благодійну акцію на допомогу дітям-сиротам. Для цього вони зібрали і купили за власні кошти багато одягу, м’яких іграшок і солодощів. За один день автолюбителі відвідали два дитячих будинки.

М’які іграшки, канцелярські набори, мило і зубну пасту, олівці, ручки, альбоми, книжки, одяг різних розмірів, печиво, цукерки та багато різноманітних смаколиків – все це зібрали для дітей автолюбителі вінницького співтовариства «Смотру». Вони відвідали два дитячих будинки, які знаходяться у Самгородку й Вороновиці. Такої кількості подарунків діти ще не бачили.

– Одного разу на з’їзді автолюбителів ми вирішили, що було б не погано хоч якось допомогти дітям з дитячого будинку, – говорить учасник вінницького співтовариства «Смотру» Андрій Гонковський. – Спочатку ми думали відвідати один дитячий будинок у Самгородку, але потім вирішили ще з’їздити до дитячого будинку у Вороновиці. І ось ми кинули клич по всіх знайомих, що проводиться збір коштів і одягу. На моє здивування, на наше прохання відреагувало багато людей. Ми зібралися біля ТЦ «Мегамол» на машинах і вирушили у «Метро», де закупили для дітлахів багато іграшок, приборів до комп’ютерів, багато зубної пасти, кілька ящиків мила, тушонку, згущене молоко, багато фруктів і цукерок. Загалом виїхало дев’ять автомобілів. Спочатку ми відвідали дитячий будинок у Самгородку. Там нас дуже радісно зустрів директор і багато діточок.

– Дуже приємно, що молодь проводить такі благодійні акції, – говорить директор дитячого будинку в Самгородку Павло Павлович. – Наші діти багато в чому забезпечені, але фрукти, солодощі, а головне одяг, ніколи зайвими не бувають.

За словами Андрія Гонковського, у Вороновиці діти в дитячому будинку також радувалися всім подарованим подарункам:

– Зайшовши в дитячий будинок у Вороновиці, наша група була трохи шокована його розмірами. Він був дуже маленький. Усього в трьох кімнатах живе 21 дитина. Звичайно, всі діти були раді привезеним подарункам і одягу. Ми довго грали з дітлахами, веселилися, зробили багато фотографій і почали збиратися додому. На виході діти навіть не хотіли нас відпускати, вибігаючи за нами на вулицю. Ми пообіцяли, що будемо допомагати дитячим будинкам, і по можливості частіше приїжджати.

Джерело: 20 хвилин – Вінниця