У Коростені пройшла благодійна акція для дітей-інвалідів 21 Лютого 2013 10:47

У Коростені пройшла благодійна акція для дітей-інвалідів

Допомогти – це просто. Під таким девізом 19 лютого пройшов благодійний захід у Коростені, організований ініціативною групою прогресивної молоді за підтримки Житомирської обласної державної адміністрації, Коростенської міської ради. Як сказав один із організаторів дійства Володимир Присяжний, ідея акції належить нашому часу. Ми маємо об’єднатися для допомоги тим, хто її потребує. І, як відомо, коли ми допомагаємо іншим, ми самі отримуємо не менше.

Кошти, зібрані під час благодійного концерту, будуть направлені для допомоги Коростенському центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Джерело надії». Цей заклад, створений у 2012 році, дає можливість близько 300 дітям з вадами здоров’я перебороти труднощі розвитку, засвоїти соціальні навички, розвинути здібності. Творчі доробки вихованців центру були представлені на виставці в рамках акції.

«Кількість дітей-інвалідів, на жаль, не зменшується, тож ми повинні кардинально змінити ставлення до них, прийняти їх як повноцінних членів суспільства, – каже директор центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Євгенія Новицька. – В ході реабілітації, займаючись у групах інтенсивного навчання, індивідуального навчання, у групі розвитку творчості, діти досягають фантастичних успіхів. Цьому, звичайно, сприяють умови нашого закладу – із сучасним обладнанням, прогресивними методиками».

«Рівень суспільства, як відомо, визначається його ставленням до дітей. Ми намагаємось оточити увагою тих маленьких громадян, які найбільше цього потребують, – стверджує і Коростенський міський голова Володимир Москаленко. – Великою мірою за допомогою громадськості такий сучасний реабілітаційний центр було відкрито у нашому місті. Ми не припиняємо допомагати йому. Сьогоднішня акція – яскраве тому підтвердження».

Мер Коростеня висловив велику вдячність за допомогу і підтримку Житомирській облдержадміністрації, всім небайдужим людям, які згуртувались навколо цієї акції, артистам, що відгукнулись на запрошення взяти участь у благодійному проекті, і, звичайно, тим коростенцям, які завітали на концерт і внесли свою часточку у велику милосердну справу.

«Об’єднавшись, ми можемо робити безліч добрих вчинків для людей, які цього потребують», – на цьому наголосив молодий співак, учасник проекту «Х-фактор» Олександр Кривошапко, який причарував глядачів своїм унікальним голосом і високим рівнем вокальної майстерності. У концерті взяв участь ще один учасник «Х-фактору» Олег Кензов. Порадували віртуозною грою на музичних інструментах, чудовим вокалом артисти Житомирської обласної філармонії, студенти і викладачі Житомирського музичного училища ім. В. Косенка. Артисти, які долучилися до цієї благородної справи, отримали подяку міського голови Коростеня. Серед них учасники відомого на Житомирщині і за її межами інструментального ансамблю «Болеро» (у складі народного артиста України Віктора Губанова, Леоніда Виговського, Валентини Нагірняк), солісти філармонії Тетяна Березовська, Олег Синиця тощо.

Всього впродовж благодійної акції було зібрано 10 500 грн. Організатори благодійної акції не збираються зупинятися на досягнутому. У планах – нові благодійні проекти, адже допомогти – це просто.

Джерело: Новини Житомира