Житомирська молодіжна організація «ХХІ покоління» і Фонд «Україна 3000» влаштували «Подарунок мамі» 25 Лютого 2013 12:17

Житомирська молодіжна організація «ХХІ покоління» і Фонд «Україна 3000» влаштували «Подарунок мамі»

Упродовж 1-8 березня 2013 року Житомирська обласна молодіжна громадська організація «ХХІ покоління» за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» і управління охорони здоров’я Житомирської міської ради проведе черговий соціальний захід «Подарунок мамі». У рамках проекту породіллям міських пологових будинків будуть вручені подарункові видання ілюстрованої книги «Мати і дитина» та аудіодиск «Колискові», створений за участі жителів з усіх куточків країни. Аудіодиск містить 36 колискових, записаних за участі людей похилого віку – бабусь, які передають старовинні українські дитячі пісні з покоління в покоління.

«Сподіваємось, що мами в пологових будинках міста відчуватимуть ще більше уваги від того тепла, яке ми всі разом подаруємо для них. Ще більш приємно, що такий проект впроваджуємо саме до Дня жіноцтва – 8 березня. Немає нічого ціннішого за посмішку батьків, які лагідно тримають на своїх руках новонароджену дитинку. Немає нічого ціннішого за сльози радості жінки, яка народила немовля. Сподіваємось, що кожна сім’я твердо усвідомлює свою суспільну відповідальність за своє життя і життя власних дітей», – каже голова Житомирської обласної молодіжної громадської організації «ХХІ покоління» Віталій Сівко.

«Ми проводимо акцію з розповсюдження видання «Мати і дитина» з 2005 року і вже передали у пологові будинки, лікарні, жіночі консультації по всій Україні близько 24 тисячі книжок. Ми дуже раді, що тепер і жінки Житомирщини матимуть змогу ознайомитися з цією чудовою і корисною книгою, – говорить Марина Антонова, Голова Правління Фонду «Україна 3000». – Колискові – це перші пісні, які чує дитина від матері і слова яких запам’ятовуються на все життя. Думаю, слухаючи аудіодиск, жінки не тільки отримають задоволення, а й самі будуть співати ці пісні, таким чином зберігаючи і передаючи народні традиції».

Джерело: МБФ «Україна 3000»