Фонд «Приятелі дітей» реалізує Освітньо-пізнавальний проект «Барви краси» 1 Березня 2013 10:58

З лютого по травень 2013 року у Львівській, Одеській, Дніпропетровській, Донецькій, Харківській областях та АР Крим відбувається спільний освітньо-пізнавальний проект Благодійного фонду «Приятелі дітей» та компанії «Оріфлейм Косметікс Україна».

Проект стартував 27 лютого 2013 року у місті Донецьку. Він охоплює дітей у віці від 14 років до 17 років, учнів 8-11 класів низки шкіл-інтернатів України. Загалом до участі у проекті планується залучити 300 вихованців шкіл-інтернатів.

Сьогодні діяльність фонду спрямовується на різні аспекти життя дітей-сиріт, що виховуються в дитячих інтернатних закладах. Першочергове завдання сьогодні – виховання у дітей-сиріт довіри до суспільства та відчуття себе повноправними громадянами своєї країни, розуміння своїх прав та обов’язків, надання підтримки дітям під час їх перебування у дитячих установах та після виходу з них.

В рамках цього проекту благодійний фонд «Приятелі дітей» та компанія «Оріфлейм» ставлять завдання поширення знань та культури в області етики, гігієни, екології серед молоді зазначеної категорії, а саме:

  • навчати культурі користування різноманітними косметичними засобами догляду за обличчям, тілом, руками, ногами та волоссям;
  • дати базові знання з екологічного способу життя: правильне харчування, принципи екологічного образу життя;
  • навчати культурі поведінки в суспільстві, готувати дітей-сиріт до виходу зі шкіл-інтернатів у сучасний «дорослий світ»: етика і культура поведінки в суспільстві;
  • дати практичні поради з англійської мови, щодо правил користування інтернетом та способів пошуку потрібної інформації;
  • інформувати випускників про тренінги, безкоштовні навчальні програми та бізнес можливості у співпраці з компанією «Оріфлейм».

Джерело: Благодійний фонд «Приятелі дітей»