Олександр Максимчук: ми хочемо, щоб конкурс «Благодійна Україна» став доброчинним «Оскаром» 5 Березня 2013 11:53

Олександр Максимчук: ми хочемо, щоб конкурс «Благодійна Україна» став доброчинним «Оскаром»

Нагородження переможців Національного конкурсу «Благодійник року», яке відбудеться 14 березня цього року в столичному Українському домі, стане частиною масштабного благодійного заходу.

«Ми хочемо, щоб нагородження кращих благодійників не було формальною процедурою, – розповідає президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук. – Наша мета – влаштувати справжнє свято благодійності».

Конкурс «Благодійна Україна» заснований Асоціацією благодійників України у 2012 році. «Це не просто конкурс з відзначення кращих благодійників, – підкреслює президент Асоціації. – Це – унікальний майданчик для обміну досвідом, налагодження партнерства між благодійниками, напрацювання шляхів ефективної доброчинної роботи. Це конкурс для тих, хто системно займається благодійністю, і для тих, хто робить перші вдалі кроки».

Вже на перший конкурс надійшла велика кількість заявок від благодійників з усіх областей України. «У конкурсі беруть участь 212 доброчинців, – каже Олександр Максимчук. – Нам дуже приємно, що він викликав такий інтерес у благодійному середовищі».

Фінальна частина конкурсу «Благодійна Україна» – церемонія нагородження переможців – стане грандіозним дійством, справжнім святом благодійності. На думку організаторів, ця подія має бути прикладом доброчинної акції. Участь в ній передбачає благодійний внесок, мінімальний розмір якого складає 120 гривень.

Захід складатиметься з трьох частин – «тихого» аукціону, власне церемонії нагородження і благодійного концерту гурту «Мандри». «Лоти на аукціон передадуть організації – члени Асоціації благодійників України, – розповідає Олександр Максимчук, – а всі залучені кошти підуть на підтримку їхньої діяльності».

Церемонія нагородження за процедурою нагадуватиме оскарівську. За словами Олександра Максимчука, інтрига зберігатиметься до останнього моменту: «Наші учасники не знатимуть, хто став переможцем. Ми запросимо трьох лауреатів у кожній з 12 номінацій, а переможців оголосимо зі сцени Українського дому».

Нагорода конкурсу «Благодійна Україна» – «Янгол добра». Ця унікальна статуетка створена майстрами Асоціації «Український бурштиновий світ».

Завершиться дійство благодійним концертом, який дасть гурт «Мандри» та його лідер Сергій Фоменко. «Сергій є головою Наглядової ради конкурсу «Благодійна Україна» та членом Наглядової ради Асоціації благодійників, – каже Олександр Максимчук. – Його внесок в організацію та проведення конкурсу важко переоцінити. Ми дуже вдячні йому за активність і небайдужість».

«Ми хочемо, щоб наш конкурс став благодійним «Оскаром», – підкреслює Олександр Максимчук. – Ми прагнемо, щоб конкурс так сприймався благодійниками, щоб брати в ньому участь було бажано і престижно, а отримувати бурштинового янгола – гордо і почесно. Вже перший конкурс продемонстрував, що така потреба в благодійній спільноті є. І наше завдання – розширювати рамки конкурсу, піднімати його престиж».

Взяти участь у благодійному дійстві можуть усі бажаючі. Воно відбудеться 14 березня 2013 року в Києві у великій концертній залі Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український дім» (Київ, вул. Хрещатик, 2) Початок о 18:00.

З питань участі в церемонії звертатися за телефоном (044) 537-12-80, e-mail: [email protected]. Акредитація представників ЗМІ за телефоном (050) 201-63-61.