В Одесі вручили благодійних «Оскарів» 7 Березня 2013 13:53

В Одесі вручили благодійних «Оскарів»

6 березня 2013 року в Одесі відбулося нагородження переможців Одеського етапу Національного конкурсу «Благодійна Україна».

У затишному і світлому Золотому залі Одеського літературного музею зібралися представники громадських організацій міста, депутати Одеської міської ради, журналісти, громадськість. В урочистій церемонії нагородження взяли участь Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук і в.о. начальника управління внутрішньої політики м. Одеси Ірина П’янкова.

Як сказав у вступному слові Олександр Максимчук, ідея конкурсу – підтримати добрі справи, які роблять українці. Часто доводиться чути, що про добрі справи не варто говорити, що вони повинні відбуватися тихо. Це вірно почасти, вважає Олександр Максимчук. Не варто випинати ті справи, які «робляться на рубль, а сурмлять про них на сто». Але там, де люди дійсно творять благо, їх необхідно відзначити і підтримати. І поставити у приклад іншим. Тоді традиції благодійності, які були придушені в Україні за радянських часів, отримають додатковий імпульс свого розвитку.

Цього року в рамках Національного конкурсу було організовано три регіональних етапи, один із яких – в Одесі. Як розповів голова оргкомітету Одеського етапу Національного конкурсу «Благодійна Україна», директор БФ «Карітас Одеса УГКЦ» отець Василь Колодчин, загалом у конкурсі взяло участь 212 благодійників з усієї України. В Одесі цього року було подано 14 заявок.

За підсумками засідання журі (до складу якого увійшли відомі одесити – Марина Багрій-Шахматова, Борис Литвак, Іван Ліптуга) 1 березня 2013 року, були визначені 7 лауреатів і 6 переможців конкурсу.

Цього року лауреатами стали:

  • Профспілкова організація «Перша профспілка працівників НП «Укртрансконтейнер»;
  • онлайн-журнал «Культурометр»;
  • Ініціативна група «Час добрих справ»;
  • Власник «Ільїчевський центр розвитку дитини «Софія» в Одеській області» Катерина Чегаринська;
  • БФ «Скінія»;
  • БФ «Велике серце»;
  • Християнська реформатськая церква «Пробудження».

Переможцями конкурсу стали 6 організацій:

  • Благодійник: компанія – великий бізнес – ТОВ НПП «ТЕНЕТ».
  • Благодійник: молодіжна організація – ВМГО «Молодь Демократичного Альянсу».
  • Благодійник: неурядова організація – ОД «Віра, Надія, Любов».
  • Благодійна акція року – ВАТ «Інтерхім».
  • Благодійник: регіональний благодійний фонд – БО «Дон Боско».
  • Ефективне використання благодійної допомоги – БО «Фонд допомоги морякам «Ассоль».

Переможці 2012 року отримали унікальну статуетку – бурштинового янгола. Бурштиновий янгол – спільна розробка Асоціації «Український бурштиновий світ» і українських майстрів. Лауреати конкурсу відзначені почесними дипломами. Крім того, всі переможці отримали запрошення на заключну церемонію Національного конкурсу «Благодійна Україна», що відбудеться 14 березня в «Українському домі» у м. Києві.

Лауреати і дипломанти конкурсу отримали пам’ятні грамоти та унікальні календарі, надані компанією «ПЛАСКЕ». Гостей привітали викладачі і випускниця Южнинської дитячої школи мистецтв Ірина Миколаївна Лазова, Юлія Лень і Юлія Колодчин, які прекрасно і проникливо виконали кілька музичних мініатюр.

Фото Ольги Макух


Галерея (29 фото)

* Для перегляду клікніть на фото