Мамам – радість у подарунок 6 Березня 2013 14:51

Ініціативна група мистецької агенції «Територія А», Фонду «Розвиток України» і волонтери Української академії перукарського мистецтва та декоративної косметики влаштують весняне свято мам в Національному інституті раку.
Стало доброю традицією наповнювати життя онкохворих дітей радістю, оптимізмом і відчуттям повноти життя. Активісти «Території А» і Фонду «Розвиток України» вчили дітей розписувати писанки і пряники, малювати, влаштовували виставки і концерти. Ці майстер-класи – не просто спосіб відволікти хворих від проблем, але й справжня арт-терапія. Адже діти сприймають процес творення, як маленьке диво, створене своїми руками. Цього разу ми вирішили зробити подарунок мамам.

«Під час одного із наших численних майстер-класів ми з дітьми розговорилися (по секрету, як справжні друзі) про те, що мамам тут теж дуже важко і у них практично немає ніяких свят і позитивних емоцій, – розповідає співачка, художниця, президент мистецької агенції «Територія А» Анжеліка Рудницька. – Тож ми пообіцяли дітям щось вигадати і зробити подарунок їхнім мамам».

Лікарі стверджують, що у оптимістично налаштованих мам діти легше піддаються лікуванню і швидше одужують. Але мама теж важко зберігати оптимізм, місяцями перебуваючи у лікарняних стінах.  Єдиною розрадою для жінок, що опікуються хворими дітьми, є вишивка бісером. Чи не у кожній палаті є коробочка із кольоровими намистинками, нитками і голками, а ще – ікони з бісеру, створені руками мам.

7 березня для мам і всіх присутніх відбудеться справжнє свято оновлення, несподіванок і радості. 15 волонтерів зроблять жінкам святкові зачіски й макіяж і перетворять мам на справжніх красунь!

Запрошуємо вас підтримати нашу ініціативу!

Акція «РАДІСТЬ У ПОДАРУНОК» відбудеться 7 березня 2013 року о 14 годині у Національному інституті раку (дитяче відділення, 2-й поверх), за адресою: м. Київ, вул. Ломоносова, 33/43).