ВБФ «Дитячий світ» передав медичне обладнання Центру дитячої онкології та гематології 27 Лютого 2013 15:04

ВБФ «Дитячий світ» передав медичне обладнання Центру дитячої онкології та гематології

Наприкінці лютого 2013 року Всеукраїнський благодійний Фонд «Дитячий світ» у рамках благодійної програми «Здорові діти в щасливій країні» передав Центру дитячої онкології та гематології Черкаського обласного онкологічного диспансеру комплект сучасного медичного обладнання – три інфузомати і матеріали до них на рік використання.

Частину коштів на покупку обладнання було зібрано співробітниками НАДРА БАНКУ, а частину – під час благодійних новорічних концертів, які протягом січня проводив «Дитячий світ». «Ми розуміємо, наскільки важлива допомога дітям, які стикаються з важкою хворобою, і не хочемо залишатися осторонь. Колектив онкоцентру має понад двадцятилітній досвід роботи, і це вселяє впевненість у те, що передане обладнання буде використовуватися з максимальною ефективністю і допоможе врятувати життя багатьох дітей», – говорить Сергій Летенко, президент ВБФ «Дитячий світ».

Інфузомати використовуються в дитячої онкології для введення лікувальних препаратів при хіміотерапії. Це обладнання необхідно для забезпечення високої точності і регулювання швидкості введення медикаментів. «Це обладнання забезпечить якісну і надійну допомогу пацієнтам. Сучасні медикаменти можна вводити тільки через подібні прилади. Проводити лікування іншим способом, наприклад за допомогою традиційних крапельниць, неможливо», – говорить Віктор Парамонов, директор онкоцентру. – Ми вдячні за допомогу в придбанні цього обладнання. Завдяки йому нам удасться врятувати життя багатьох дітей».

У цілому в рамках благодійної програми «Здорові діти в щасливій країні» ВБФ «Дитячий світ» передав комплекти медичного обладнання 13 обласним дитячим лікарням і Науково-практичному медичному Центру дитячої кардіології й кардіохірургії в Києві.

Матеріал надано ВБФ «Дитячий світ»