Перші володарі українських благодійних «Оскарів»: хто і за що? 20 Березня 2013 22:27

Перші володарі українських благодійних «Оскарів»: хто і за що?

Національний конкурс «Благодійна Україна – 2012» завершився. Країна дізналася, чиї добрі справи у минулому році визнані кращими, а доброчинці отримали заслужені відзнаки.

14 березня в столичному Українському домі відбулося велике свято благодійності. Доброчинці та гості вечора знайомилися, спілкувалися, обмінювалися досвідом, просто тут задумували проекти і планували їх реалізацію. І все це у сяйві посмішок, під прекрасну музику, в оточенні книжок, картин, прикрас, коштовних речей від знаменитостей – лотів «тихого» благодійного аукціону. Далі – радість і гордість за колег, які отримали «Янголів добра», а потім – насолода від чудового концерту гурту «Мандри» та його лідера Сергія Фоменка. Словом, благодійний вечір удався на славу.

Обирати кращих благодійників – робота важка і невдячна. За якою шкалою оцінювати, які добрі справи кращі, а які гірші (якщо це слово взагалі можна застосувати щодо благодійності)? 212 заявок надійшло на конкурс, і в кожній – реальні справи, допомога суспільству, зміна чиїхось життів на краще.

Перший конкурс «Благодійна Україна» визначив переможців у десяти конкурсних та двох спеціальних номінаціях, а також трьох володарів спеціальних відзнак Оргкомітету. Чия благодійна робота у 2012 році визнана найбільш ефективною? Хто і за що отримав перших в Україні благодійних «Оскарів»?

Благодійник: компанія – великий бізнес – ТОВ «Ернст енд Янг»

Благодійний проект компанії «Ернст енд Янг», спрямований на допомогу вихованцям дитячих будинків, реалізується з 2004 року і має назву «Дружба». Від самого початку компанія вирішила, що не буде займатися фрагментарною фінансовою допомогою та одноразовими подарунками, а провадитиме багаторічну системну роботу задля вирішення проблем конкретної групи дітей. «Ми поставили перед собою такі завдання: допомогти дітям подолати негативне ставлення до світу, показати їм інший бік життя через спілкування з успішними людьми – співробітниками компанії, навчити їх вірити у власні сили та прагнути розвитку, покращити умови їх життя, вирішуючи нагальні матеріальні проблеми дитячих будинків, – розповідають виконавці проекту. – Але головне – відкрити дітям та педагогам нові можливості для розвитку через участь у спеціальних програмах, що реалізуються в Україні».

Волонтери компанії їздять до дітей, влаштовують для них різноманітні свята, вирішують проблеми ремонту приміщень та оснащення, залучають дітей до спеціальних освітніх програм, сприяють лікуванню та оздоровленню. Компанія започаткувала низку адаптаційних програм, спрямованих на допомогу студентам – колишнім вихованцям дитячих будинків. Загалом у програмі взяли участь 150 волонтерів – співробітників компанії. Окрім того, «Ернст енд Янг» надає підтримку програмам розвитку для дітей-сиріт, що розробляються та реалізуються іншими благодійними фондами.

Благодійник: компанія – середній бізнес – ТОВ «ЕКОН»

Компанія «ЕКОН» працює з 1999 року і забезпечує для своїх клієнтів – понад 2000 підприємств Донецька й області – впровадження і підтримку програм «1С:Підприємство», «ЛІГА:ЗАКОН», здійснює технічний супровід та антивірусний захист, а також проводить семінари для бухгалтерів. У 2011 році компанія ініціювала проект «Купи й допоможи: допомога дітям у важкій життєвій ситуації». Від вартості кожної проданої програми сімейства «1С:Пiдприємство» або «ЛIГА:ЗАКОН» компанія переказує 100 гривень на допомогу важкохворим дітям. Проект виконується у партнерстві з Донецьким міським благодійним фондом «Доброта». Тільки у минулому році він дозволив надати допомогу шести родинам (переважно неповним), в яких виховуються діти – інваліди дитинства з дуже важкими хворобами. Завдяки благодійникам діти отримали можливість пройти курс лікування, а батьки – придбати коштовні ліки. Окрім цього, компанія долучилася до створення сенсорної кімнати для дітей-інвалідів, що дозволило покращити психологічний стан більше 200 вихованців Центру соціальної реабілітації та адаптації «НІКА».

Унікальність проекту полягає в тому, що він має вплив не лише на безпосередніх отримувачів благодійної допомоги. До благородної справи залучений не тільки колектив компанії, а й кожен її клієнт, який, купуючи проект чи послугу, долучається до благодійної роботи. А місцева громада сприймає доброчинну діяльність компанії «ЕКОН» як приклад для наслідування.

Благодійник: малий бізнес – Телерадіокомпанія «Юніон»

Ще у 2006 році Донецький регіональний інформаційно-пізнавальний канал «Юніон» ініціював проект «Зігріємо дитячі серця» на допомогу дітям, які залишились без батьківського піклування. Всі бажаючі напередодні
новорічних свят могли зробити подарунок вихованцям дитячих будинків, інтернатів і притулків. Для цього необхідно було прийти в ТРЦ «Донецьк Сіті», зробити покупку і залишити свої гостинці в акційному кошику, розташованому поряд із баннером проекту. Волонтери роз’яснювали донеччанам умови акції, а також фіксували кількість подарунків і стежили за їх збереженням.

У 2012 році акція пройшла вже втретє, вона тривала з 9 листопада по 29 грудня. За її ходом можна було стежити як в ефірі телеканалу, так і на інформаційному порталі «Юніон» (union.ua), де на сторінці проекту «Зігріємо дитячі серця» викладалися свіжі сюжети й новини. У проекті взяли участь понад 300 волонтерів – студенти донецьких ВНЗ, члени громадських і благодійних організацій. За найскромнішими підрахунками, до акції долучилися понад 6 тисяч жителів області, відправлено близько 1 тонни фруктів і солодощів, понад 1000 пар шкарпеток та панчох, 500 одиниць канцтоварів та шкільного приладдя, більше 100 кілограмів побутової хімії та багато іншого. Знімальні групи телеканалу відвідали дев’ять закладів – дитячих будинків, шкіл-інтернатів, притулків, реабілітаційних центрів – та передали подарунки, зібрані під час акції.

«Цей проект помітно змінив ставлення громадськості до телеканалу, – радіють організатори проекту. – До офісу ТРК «Юніон» надходило багато дзвінків зі словами подяки. Мешканці області висловлювали вдячність і бажали телеканалу надалі продовжувати добру і потрібну справу, яка допомагає всім нам стати більш уважними до долі дітей, позбавлених батьківської любові та турботи. Подальший успішний розвиток цього благодійного проекту не залишає сумнівів. Ми впевнені в тому, що у телеканала з’явиться ще більше однодумців, і разом з ними ТРК «Юніон» зможе зігріти ще більше дитячих сердець».

Благодійник: фізична особа – Віра Олеш

У 2000 році в місті Соснівка Львівської області відкрилася благодійна їдальня для дітей з малозабезпечених сімей. Кожного дня, після закінчення уроків в школі, діти приходять сюди та отримують безплатний повноцінний гарячий обід. Проект благодійної їдальні, де щодня харчуються 50 дітей, не фінансує жодна донорська організація. Приміщення надає «Карітас Соснівка», все решта – за рахунок Благодійного фонду «Еко-милосердя». Найактивнішим волонтером цього фонду є Віра Богданівна Олеш.

Віра Олеш працює логопедом у дитячому садку. Вона є волонтером фонду «Еко-милосердя» вже десять років. Кожного дня після роботи приходить до благодійної їдальні й безплатно готує обіди. Допомагає влаштовувати свята для дітей – у День Святого Миколая та на Святу вечерю. Пише вірші, пісні, сценарії, проводить різноманітні культурно-відпочинкові та обрядові заходи. Разом з іншими волонтерами допомагає дітям у виконанні домашніх завдань, залучає їх до активного відпочинку, зокрема велотуризму, вчить готувати основні страви та вести домашнє господарство. Бере активну участь в акціях зі збору коштів. Завдяки праці Віри Богданівни покращується стан фізичного та морального здоров’я школярів з малозабезпечених сімей, зменшується рівень дитячої злочинності. Але Віра Олеш наголошує, що перемога в конкурсі – не тільки її заслуга: «Це не моє особисте визнання, це визнання нашої діяльності та благочинності в Україні. Я не сама, то командна перемога!»

Благодійник: загальноукраїнський (в тому числі міжнародний) благодійний фонд (організація) – ВБФ «Соціальне Партнерство»

Благодійний денний центр «Стефанія», який фонд «Соціальне партнерство» створив у 1998 року, працює в Києві і веде роботу з соціально незахищеними верствами соціуму: безхатченки, інваліди, малозабезпечені, безробітні, багатодітні сім’ї. Принципи служби: допомогти людині «тут і зараз» (їжа, медична допомога, душ, туалет, інше нагальне), повернути людину до соціально корисного і нормального життя, постійно інформувати суспільство про наявність проблеми.

Центр «Стефанія» – єдиний в Україні центр повного циклу реінтеграції (супровід учасника програми від початку і до кінця в межах одного центру). Це найбільший стаціонарний центр допомоги соціально незахищеним верствам населення в Україні. Допомога тут надається постійно, без вихідних. У центрі працюють понад 80 чоловік – співробітників і волонтерів, які надають понад 20 соціальних послуг. Центр приймає до 300 осіб щодня. Всі види допомоги надаються безкоштовно.

«Ми працюємо з людьми, які опустилися на самісіньке дно, це проблемні, кризові люди, – розповідає президент фонду Артем Макєєв, – надаємо їм різноманітні послуги – від безкоштовного телефону до допомоги у відновленні документів. Але унікальність нашого центру постає в тому, що тут працюють вчорашні бездомні, які допомагають тим, хто сьогодні опинився на вулиці». «Те, що робить фонд «Соціальне партнерство», в Україні майже ніхто не робить, – сказала під час церемонії нагородження
голова Конкурсної комісії Маргарита Січкар. – Це важка робота. Але як інакше повернути цих людей до нормального життя?»

Благодійник: регіональний благодійний фонд (організація) – Благодійний фонд «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії»

Напередодні Дня Святого Миколая по всій Україні прокочується хвиля благодійних акцій на допомогу знедоленим дітям. Десятки організацій, тисячі волонтерів, сотні тисяч небайдужих людей долучаються до збору коштів, подарунків, необхідних речей, відвідують інтернати й сиротинці, влаштовують для дітей свята.

Одну з найбільш масштабних і системних таких акцій реалізовує Благодійний фонд «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії». Акція «Допоможи святому Миколаю прийти до дітей-сиріт» проводиться в Коломиї з 2001 року і з кожним роком охоплює все більше людей. Вона триває зазвичай два місяці і проходить у декілька кроків: збір листів з проханнями від дітей-сиріт та дітей з неблагополучних сімей до св. Миколая, обробка листів волонтерами, роздача листів жертводавцям, отримання подарунків від жертводавців, передача подарунків безпосередньо дітям. У 2012 році акція охопила 9 інтернатів та дитячих будинків у Чернівецькій області, а також дітей з неблагополучних сімей Коломийсько-Чернівецької єпархії. Близько 1400 дітей отримали подарунки – одяг, канцтовари, речі, іграшки та солодощі.

«Цей проект виробляє в громаді певну традицію і систематичність в допомозі найбільш потребуючим дітям на свято св. Миколая, – розповідають організатори акції. – Зараз багато людей приходять самі, щоб отримати листа від дитини. Тому, на нашу думку, такі акції певним чином виховують суспільство».

Благодійник – неурядова організація – Громадський рух «Віра, Надія, Любов»

Тетяна Семикоп багато років працювала керівником відділу кримінальної міліції у справах дітей в одному з районів Одеси. Тому, коли вона очолила у 1997 році громадський рух «Віра, Надія, Любов», вона, по суті, продовжила звичну роботу. Адже у центрі уваги організації – жінки та діти, які опинилися у кризовому стані. Це жінки, які звільнилися з місць позбавлення волі, які страждають від різних форм залежності, які стали жертвами насильства, в тому числі сексуального; це діти, які потребують допомоги, біженці та шукачі притулку з усієї Одеської області.

Спектр діяльності руху дуже широкий. Це профілактика ВІЛ/СНІД, туберкульозу, хвороб, що передаються статевим шляхом, серед наркоманів, жінок секс-бізнесу, безпритульних дітей та ув’язнених. Це допомога жінкам, які постраждали від насильства і стали жертвами торгівлі людьми. У 2004 році з метою реабілітації та ресоціалізації жінок у кризовому стані створено реабілітаційний центр «Софія». Працюють телефон довіри щодо попередження домашнього насильства та гаряча лінія з питань недопущення торгівлі людьми. Волонтери руху надають психологічну, юридичну та соціальну допомогу біженцям та шукачам притулку, працюють з багатодітними родинами. І це – мала частина того величезного обсягу громадської і благодійної роботи, що її провадить рух «Віра, Надія, Любов».

Благодійник: дитяча або молодіжна організація (спільнота) – Асоціація шкільних організацій учнівського самоврядування «Нове покоління»

Асоціація шкільних організацій учнівського самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів Московського району міста Харкова «Нове покоління» об’єднує близько 2000 школярів та вчителів-кураторів. У 2011 році 34 організації, які входять до Асоціації, самостійно розробили та розпочали впровадження проекту «Формула турботи», спрямованого на допомогу вихованцям дитячих будинків та шкіл-інтернатів Харкова й області, дітям-інвалідам, важкохворим дітям, яким необхідна екстрена допомога, а також дітям з малозабезпечених сімей.

Учні харківських шкіл – учасники проекту провели низку акцій до Дня святого Миколая: збирали кошти, іграшки, канцелярські товари, солодощі для вихованців різних дитячих будинків, інтернатів, будинків малюка тощо, проводили святкові заходи. Діти пошили одяг та постільну білизну для вихованців обласного будинку дитини. Провели акцію зі збору іграшок для дітей-інвалідів та дітей із сімей, що опинилися складних життєвих обставинах.

Проект «Формула турботи» поки що реалізовується тільки у Московському районі Харкова, але він привернув увагу мешканців міста. До Асоціації «Нове покоління» звертаються пересічні громадяни – як із проханням про допомогу, так і з пропозиціями щодо участі в реалізації проекту, надають кошти, збирають одяг, канцтовари, іграшки, подарунки тощо. Проект розрахований на 2011-2015 роки. Планується розширити його до міського і обласного рівнів, залучити соціальних партнерів і спонсорів.

Народний благодійник – Владика Лонгин, Єпископ Банченський

Владика Лонгин (отець Михайло Жар), Герой України, настоятель Банченського монастиря «Вознесіння
Господнє», що в с. Молниця Герцаївського району Чернівецької області, створив при монастирі дитячий будинок сімейного типу. Сьогодні тут виховується 400 дітей-сиріт, 80 з яких хворі на ВІЛ/СНІД, понад 100 – інваліди. Священик став батьком для обездолених хлопчиків та дівчаток, усі вони – його рідні сини і дочки.

Владику Лонгина серед 18 інших претендентів було висунуто на здобуття нагороди «Народний благодійник». Онлайн-голосування в інтернеті тривало до вечора 14 березня і було припинене під час урочистої церемонії нагородження. За результатами голосування за Владику Лонгина, Єпископа Банченського, вікарія Чернівецької єпархії було віддано 24 597 голосів. Загалом у голосуванні взяли участь 61 878 користувачів інтернету.

Приймаючи нагороду, Владика сказав: «Ці нагороди, напевно, не наші. Ці нагороди – нашій Україні і всім людям, які тут живуть. Благодійництво – це дар Божий, і поки люди роблять добрі справи, то кінця світу не буде. Любіть Бога, кайтеся перед Богом і робіть добро перед Богом».

Благодійна акція року – Студенти Університету банківської справи НБУ

Благодійний аукціон – явище, не дуже розповсюджене в Україні. А масштабних і традиційних благодійних аукціонів взагалі одиниці. Тим більша заслуга і звитяга молодих людей, які, починаючи з 2006 року, щорічно проводять таку акцію. Це – студенти Університету банківської справи Національного банку України. Благодійний «Аукціон надій» збирає лоти від відомих в Україні особистостей, передусім у банківській сфері, а виручені кошти спрямовує на вирішення різноманітних соціальних проблем. Це освітні, екологічні проекти, акції, спрямовані на підтримання здоров’я тощо.

Шостий «Аукціон надій» пройшов у Львові наприкінці 2011 року під гаслом «Доторкнись, відчуй, побач». Його метою був збір коштів на підтримку людей із вадами зору. За результатами аукціону у Львівській спеціалізованій бібліотеці ім. Шевченка УТОСу відкрито перший в Україні Центр соціокультурної реабілітації людей з вадами зору: здійснено ремонт приміщень, оновлено меблі, а головне – придбана необхідна незрячим звукозаписуюча та звуковідтворююча апаратура. Плоскодруком видано книгу поезій сліпого поета Андрія Волощака «Моя туга». Відкрито музей тифлотехніки «Речі, що змінили світ незрячих». Виготовлені соціальні ролики, що розповідали про проблеми незрячих українців. Окрім аукціону, студенти проводили різноманітні акції з метою залучення додаткових грошей для реалізації проекту.

«Зібрані кошти дали змогу здійснити багаторічну мрію незрячих – відкрити перший Центр соціокультурної реабілітації для сліпих у Львівській спеціалізованій бібліотеці імені Тараса Шевченка, – розповідають виконавці проекту. – Бібліотека для незрячих є другим домом, адже тут вони мають чи не єдину змогу збиратись, спілкуватись, дізнаватись новини. До проекту бібліотека знаходилась у жалюгідному напівзруйнованому стані, після – модернізувалась та отримала сучасну техніку. Відтак незрячі Львівщини отримали шанс суттєво покращити якість свого життя, допомогу в інтеграції у сучасне суспільство, нові можливості для пізнання, розвитку та самореалізації».

«Аукціон надій» продовжує свою діяльність. Наприкінці 2012 року пройшла чергова акція, цього разу присвячена підвищенню фінансової грамотності вихованців інтернатів та дитячих будинків.

Благодійність у медіа – Хіт FM

Всі слухачі Хіт FM – однієї з найпопулярніших радіостанцій України – знають програму «Хвилинка доброти». Хіт ФМ та його небайдужі слухачі, разом з Благодійним фондом «Краб», намагаються допомогти тим, хто цього найбільше потребує, – онкохворим дітям та їхнім батькам.

Розповідає директор Хіт FM Віталій Дроздов: «Досить давно ми усвідомили, що наш обов’язок – думати не лише про рейтинги та заробляння коштів, але й робити корисні для суспільства речі. Нам хотілось не якоїсь абстрактної допомоги, а направленої на конкретні справи. Років сім тому ми почали спілкуватись із фондом «Краб», що допомагає дітям із онкозахворюваннями. Тривалий час ми допомагали одній лікарні, організовували для діток свята, разом із нашими клієнтами збирали необхідні кошти. Потім народилась ідея «Хвилинки доброти» – адресної допомоги дітям, яким потрібні кошти на термінову операцію чи лікування. Відтоді у нашому ефірі можна почути програми про конкретних дітей, яким потрібна допомога, а на сайті радіостанції – детальніше вивчити їх історії, знайти контакти батьків, банківські реквізити тощо. Як показав досвід, ця досить проста форма роботи виявилась надзвичайно ефективною, і у більшості випадків суми, необхідні для лікування, збираються. Ми впровадили цю практику майже на всіх радіостанціях холдингу ТАВР Медіа. Нам дуже приємно, що суспільство відзначило нашу роботу. Звісно, ніколи про таку нагороду ми навіть не думали. Набагато важливіші для нас завжди були теплі слова батьків,
яким ми подарували надію. Дуже сподіваюсь, що у всіх діток буде усе добре».

Після отримання нагороди колектив Хіт FM через офіційний сайт подякував усім слухачам: «Ми ДЯКУЄМО кожному слухачу FM. Всім, хто допомагає діткам, приїжджає у відділення, обирає дитину і допомагає їй, хто здає кров для наших діток, перераховує кошти… Це ваша нагорода, СЛУХАЧІ ХIT FM!»

Інновації у благодійності – Оркестр Львівського національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької

Серед тих, хто займається доброчинністю, є справжні подвижники, які вміють робити добро не тільки корисно, а й цікаво, креативно, шукають нестандартні підходи до благодійної діяльності. Проект «Відчинилося життя» оркестру Львівського театру імені Марії Заньковецької є просто вражаючим. Це інтегровані благодійні концерти за спільної участі оркестру, талановитих незрячих вокалістів з різних куточків України і відомих оперних і естрадних артистів.

«Проект «Відчинилося життя» не має аналогів не лише на теренах України. Його родзинкою є виконання незрячими вокалістами музичних творів у супроводі оркестру, – розповідають учасники проекту. – Переважна більшість незрячих солістів не мають спеціальної музичної освіти. Ми прагнемо відкрити незрячим вокалістам шлях на професійну сцену, привернути увагу спільноти до таланту незрячих виконавців, а також змінити ставлення громади до осіб з обмеженими можливостями».

Оркестр театру Заньковецької – єдиний професійний оркестр, який співпрацює з незрячими вокалістами. Протягом 2008-2012 років організовано 40 благодійних концертів проекту «Відчинилося життя», до участі в яких після кропіткого відбору загалом залучено 87 незрячих виконавців з України, Польщі, Швеції, 18 зірок української опери та естради. Завдяки проекту незрячі вокалісти, що мають неординарні вокальні дані, вперше зійшли на професійну сцену і отримали можливість співати у супроводі професійного оркестру, що є абсолютною новацією для України. Окрім цього, проект відкрив незрячим вокалістам шлях на «великий екран» – у телепроекти «Народна зірка» (Зера Кіраджиєва, 2009 р.), «Україна має таланти» (Олена Ковтун, 2010 р.), «Голос країни» (Іван Ганзера, 2011 р.)».

Спеціальні відзнаки Оргкомітету

У 2012 році Організаційний комітет Національного конкурсу «Благодійна Україна» встановив три Спеціальні відзнаки за розвиток благодійності в Україні. Їх отримали Благодійний фонд допомоги онкохворим дітям «Краб», Віктор Петрович Тупілко та Міжнародний жіночий клуб Києва.

Благодійний фонд допомоги онкохворим дітям «Краб» організований батьками, чиї діти лікувалися у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку. Мета фонду – різнобічна підтримка дитячого відділення Національного інституту раку, його лікарів, пацієнтів та їх сімей, інформування суспільства щодо питань дитячої онкології. За підтримки відомих особистостей Фонд регулярно влаштовує акції з покращення побутових умов у відділенні, здійснює індивідуальну підтримку родин, друкує літературу для батьків, допомагає лікарям, закуповуючи необхідні матеріали, устаткування. Значення допомоги і підтримки, яку з 2005 року організація надає важкохворим дітям, їхнім батькам, а також персоналу Національного інституту раку, важко переоцінити.

Віктор Петрович Тупілко – голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Чорнобиль – Допомога» (м.Донецьк). Віктор Петрович – інвалід війни 2-ї групи, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС 1-ї категорії, постійний голова організації з першого дня її існування. Організація працює з 1989 року, ще з радянських часів, і жодного разу не отримувала допомоги від держави чи спонсорів. Фактично вся її діяльність здійснюється за рахунок Віктора Тупілка як приватної особи. Віктор Тупілко заснував і підтримує громадський музей «Смолоскип», присвячений героям «чорнобильцям» і жертовникам українського народу. А для поповнення фондів музею організував 15 дослідницьких експедицій, в більшості з яких сам брав участь. Віктор Петрович – фундатор створення виставочного дослідження з відтворенням втрачених символів народного мистецтва Полісся з зони відчуження ЧАЕС «Пам’ять на життя»; організатор Форуму Небайдужих, який постійно діє і відтворює маловідомі сторінки історії нашого народу; організатор патріотичних молодіжних експедицій «Мандри Прапора» – прапор України символічно вже був в 10 країнах світу, в тому числі за Полярним колом. «Немає більшого гонору для шляхетної людини, а ніж чесне і безкорисне служіння своєму народу», – переконаний Віктор Тупілко.

Міжнародний жіночий клуб Києва (International Women’s Club of Kyiv, IWCK) – міжнародна благодійна організація, заснована у 1992 році, до якої входить понад 250 жінок з 47 країн світу. Усі члени
клубу працюють на волонтерських засадах заради злагоди в суспільстві країни, в якій вони зараз живуть – України. Подібні Жіночі клуби існують у багатьох країнах, але клуб Києва відрізняється активною благодійною діяльністю. IWCK влаштовує в Києві численні акції, підтримує громадські, благодійні і волонтерські організації, співпрацює з закладами охорони здоров’я. Так, вже багато років організація влаштовує Різдвяний ярмарок на підтримку потреби малозабезпечених українських жінок, дітей, інвалідів та людей похилого віку. Окрім цього, IWCK щороку оголошує конкурс грантів на підтримку програм і проектів благодійних організацій України.