В Івано-Франківській області стартувала акція зі створення першого в Україні дитячого хоспісу 25 Березня 2013 9:56

В Івано-Франківській області стартувала велика благодійна акція по залученню коштів для створення першого в Україні дитячого хоспісу. Першим кроком у цій акції стало проведення на обласному телебаченні «Галичина» телемарафону «Жити і вірити». Завдяки заходу вдалося зібрати 347 926,59 грн. для створення закладу паліативної допомоги дітям на базі Надвірнянського будинку дитини.

Рахунок і досі відкритий, і всі небайдужі продовжують надсилати кошти. Завдяки телемарафону «Жити і вірити» вдалося донести до тисячі людей, що тяжкохворі діти – це проблема не тільки окремих родин, це проблема суспільства. І ми не повинні відвертатись від таких дітей і їхніх родичів, не стояти осторонь, а всяко допомагати їм.

В телемарофоні взяли участь представники влади, меценати, науковці, діячі культури, медики та інші. Вони ж і перерахували кошти. Байдужими не залишились й просто телеглядачі, які теж внесли свою лепту у цю справу.

Телемарафон – це тільки перший крок акції, ключовим моментом стане відкриття та функціонування дитячого хоспісу на базі Надвірнянського будинку дитини.

Джерело: «УкрЗахідІнформ»