Благодійники роздадуть безкоштовно медикаменти на суму 40 000 гривень 16 Квітня 2013 14:04

Фонд «Соціальне партнерство», що допомагає столичним незабезпеченим, отримав 40 тисяч гривень за програмою міжнародної корпорації IHG (Ай эч джи, Интерконтинентал Хотелс Груп) «Shelter in a storm». Кошти будуть спрямовані на лікування людей, які постраждали від нещодавніх аномальних погодних явищ у Києві.

Завдяки допомозі готелю InterContinental Kyiv, яким управляє корпорація IHG, команді фонду вдалося організувати системну і масштабну допомогу пенсіонерам, інвалідам, багатодітним родинам і бездомним, яким просто необхідні ліки. Бідні будуть отримувати медпрепарати відповідно до їхніх потреб, адже всі знають, що ціни на деякі ліки доходять до 100 грн., а іноді й вище. Звідки у бідних пенсіонерів такі суми на ліки? Тепер усі зможуть їх отримати абсолютно безкоштовно на 31 точці мобільної допомоги та у благодійному центрі «Стефанія», а це весь Київ і майже 2 000 чоловік щодня.

«За цими цифрами і кількома пропозиціями, звичайно ж, не видно облич та емоцій тих людей, для яких тарілка з кашею, ліки і прості добрі слова – реальна допомога, порятунок і надія. Хтось із них вдячний, а хтось вважає, що їм винні… Але навіть для того, щоб мати свою думка, потрібно бути живим. Спасибі вам від цих людей, які найчастіше не можуть допомогти самі собі», – сказав президент Фонду «Соціальне партнерство» Артем Макєєв.

«Мені приємно, що корпорація IHG представлена в Україні в особі готелю InterContinental Kyiv уже протягом 4,5 років. Для нас як міжнародної організації має велике значення ведення відповідального бізнесу. Ми завжди допомагали і допомагаємо людям у скруті, підтримували місцеве співтовариство. Лихо буває різне – цунамі, землетрус, а іноді буває, що людина опинилася взимку без даху над головою. Ця ситуація рівносильна всім стихіям, і тільки від нас із вами в цей момент залежить їхнє життя. Ми не секунди не сумнівалися в необхідності підтримки. Коли трапляються подібні природні катаклізми і техногенні катастрофи, для людей природно шукати притулок. У корпорації IHG ми вважаємо, що саме це і є ключова роль готелів у суспільстві. Програма «IHG Shelter in a storm» і фонд, створений у рамках цієї програми, дозволяє нам оперативно реагувати на критичні ситуації і надавати необхідну допомогу місцевим громадам міст, де знаходяться наші готелі. Я сподіваюся на те, що наш внесок допоможе якомога більшій кількості потребуючих», – говорить генеральний менеджер готелю InterContinental Kyiv Жан Батист Піжон.

ВБФ «Соціальне партнерство» заснований у 1998 році, і сьогодні нам 14 років. Ми піклуємося про бідних, багатодітні родини, самотніх літніх людях, бездомних і всіх інших, хто опинився в біді. Щодня у нас виходить допомагати 2 тисячам людей у столиці, яким ми робимо понад 4,5 тисяч безкоштовних послуг. У нас немає вихідних. Всі програми працюють 365 днів на рік. 14 років тому фонд починав працювати як благодійна стаціонарна їдальня для бездомних, і за 14 років усе змінилося. Фонд надає допомогу в 32-х точках по всьому Києву. А проста їдальня переросла в денний центр надання допомоги малозабезпеченим. Тут люди можуть отримати 20 найнеобхідніших для них послуг. Починаючи від душових, їдальні, банку гуманітарного одягу і закінчуючи відновленням документів. Наш сайт – www.socpartnerstvo.org.

Джерело: ВБФ «Соціальне партнерство»