Асоціація благодійників України вручила відзнаку «Сяйво добра» 21 Травня 2013 15:40

Асоціація благодійників України вручила відзнаку «Сяйво добра»

У Києві в Будинку вчителя відбулася завершальна частина Всеукраїнського конкурсу благодійних проектів «Добро починається з тебе». Цей унікальний конкурс, організований Міжнародним благодійним фоном «Україна 3000», має на меті підтримку і відзначення кращих дитячих благодійних ініціатив.

Асоціація благодійників України вже третій рік поспіль долучається до проведення конкурсу та вручає свою почесну відзнаку – «Сяйво добра» – за вагомий внесок у розвиток дитячих благодійних ініціатив.

Цього року Національний форум «Добро починається з тебе», у рамках якого проходить церемонія нагородження переможців конкурсу, відбувся 21 травня. На конкурс було подано 575 робіт, 20 з них вийшли у фінал. До останнього моменту не було відомо, хто став переможцем, адже фіналісти захищали свої проекти у першій частині форуму, а у другій присутні вже вітали переможців і лауреатів. Єдине, що організатори знали заздалегідь, – хто отримає почесну відзнаку «Сяйво добра».

Цього року Асоціація вирішила відзначити лабораторію соціальної педагогіки Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України. Створена 2003 року, лабораторія успішно працює над розробкою теорії і методології соціальної педагогіки, її понятійно-категоріальним апаратом, соціально-педагогічними методами і технологіями роботи з вразливими категоріями дітей і сімей у різних типах виховних середовищ. Лабораторія багато років підтримує конкурс «Добро починається з тебе».

Нагороду – бурштинового янгола і диплом –  вручив Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук. Від імені лабораторії соціальної педагогіки відзнаку отримав заступник завідувача Руслан Малиношевський.

У 2012 році почесну відзнаку Асоціації благодійників України «Сяйво добра» отримав Роман Расевич, завідуючий Монастириським районним методичним кабінетом Тернопільської області.