У Черкасах змалечку вчать добродійності 24 Травня 2013 11:20

Дбати про стареньких і допомагати тим, хто в біді, вчать учнів черкаської школи № 7. Вони є членами «Товариства Червоного Хреста». Днями доброчинна організація поповнила свої лави півсотнею волонтерів. Ними стали найменші учні школи.
 
Що таке благодійність, учнів 7-ої школи вчать змалечку. Тут навіть першачки знають головні принципи роботи «Товариства Червоного Хреста». І попри свій юний вік, зробили чимало добрих справ.

Максим, учень 1-го класу ЗОШ № 7: «Що таке благодійність і що таке «Червоний хрест»? Це коли допомагають стареньким і приносять всякі речі».

Вова, учень 1-го класу ЗОШ № 7: «Я у церкві давав гроші на храм».

Ангеліна, учениця 1-го класу ЗОШ № 7: «Я приношу іграшки, одяг».

Для цієї малечі волонтери Соснівської організації «Червоного Хреста» провели урок в інтерактивній формі. На ньому закріпили знання про доброту, благодійність і чуйність. Потому діти прочитали урочисту присягу.

Потім отримали членські квитки «Товариства Червоного Хреста».

Наталя Красовська, фахівець із соціальної роботи Соснівської районної організації «Товариства Червоного Хреста»: «Діти повинні пам’ятати, що поруч відбуваються події, в яких не можна бути байдужими. Наприклад, бабуся, в якої не лишилося поруч дітей, потребує елементарної допомоги: сходити в магазин, винести сміття. А дітки будуть знати і пам’ятати про це».

Світлана Фесун, соціальний педагог ЗОШ № 7: «У нас щороку у школі проводять заходи із виховання в дітей шанобливого ставлення до людей похилого віку, ветеранів, дітей-сиріт і дітей-інвалідів. Діти беруть активну участь у всіх благодійних акціях, які проводять у нашому місті».

Цьогоріч, говорить Світлана Фесун, учні зібрали близько тисячі гривень для «Червоного Хреста». Проводять у школі і внутрішні благодійні заходи. На виручені кошти влаштовують свята для категорійних дітей.

Джерело: ТРК «ВІККА»