5 червня – нагородження переможців VIІІ Всеукраїнської акції «Музейна подія року – 2012» 30 Травня 2013 12:08

5 червня 2013 року о 15:00 в Національному художньому музеї України (Київ, вул. Грушевського, 6) відбудеться урочиста церемонія нагородження переможців VIІІ Всеукраїнської акції «Музейна подія року – 2012».

За звання кращої музейної події змагаються близько 40 проектів різного формату та масштабу зі всієї України, які мали резонанс у 2012 році. Організаторами акції є МБФ «Україна 3000» та Український центр розвитку музейної справи.

До участі в заході запрошені Міністр культури України Леонід Новохатько, Голова Наглядової ради МБФ «Україна 3000» Катерина Ющенко, директор Польського інституту в Києві Ярослав Годун, виконавчий директор Видавництва «Родовід» Олена Осипчук, представники музейної спільноти та широкої громадськості.

Перед початком церемонії, о 13:00, відбудеться лекція для музейних працівників у рамках проекту «ProMuseum», яку проведе Людмила Савченко, директор Самарського літературного музею імені М. Горького (Російська Федерація). Лекторка розповість про літературні музеї в Росії та світі, їхнє завдання сьогодні, сучасні методи роботи з аудиторією, продукти, які літературні музеї можуть запропонувати.

У рамках урочистої церемонії також заплановано:

нагородження переможців спеціального конкурсу від Польського інституту у Києві для українських музейників «Музеєфікація історичного середовища та культури повсякденності»;

акція видавництва «Родовід» «Мистецька бібліотека – музею» за ініціативи Гліба Загорія. В рамках акції художні музеї України отримають по комплекту мистецьких видань для використання в науковій та експозиційній роботі. Книги для акції надали видавництво «Родовід», Гліб Загорій та Ігор Абрамович.

Щорічна Всеукраїнська акція «Музейна подія року» започаткована 2006 року й має на меті привернення уваги громадськості до найважливіших подій і тенденцій музейної галузі, а також заохочення музейних колективів до якнайкращої презентації своїх проектів. Краща музейна подія року визначається шляхом рейтингового голосування широкого кола експертів (понад 100 осіб) зі всієї України: музейники, пам’яткоохоронці, профільні чиновники, громадські діячі, представники ЗМІ та ін.

Докладніша інформація та акредитація ЗМІ – за телефоном: (044) 278-42-11, (066) 363-49-28, (097) 058-65-50, або e-mail: [email protected].

Джерело: МБФ «Україна 3000»