Під час благодійного фестивалю на Волині зібрали 250 тис. грн 4 Червня 2013 15:07

У Луцьку на стадіоні «Авангард» відбувся IV Всеукраїнський благодійний фестиваль духовної пісні «Волинський благовіст», який є авторським проектом Волинської єпархії.

Фестиваль відбувся з благословення предстоятеля Української Православної Церкви блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира та під керівництвом митрополита Волинського у Луцького Ніфонта. Саме дійство приурочене до 1025-річчя Хрещення Київської Русі та до Міжнародного дня захисту дітей.

Метою його проведення є збір коштів для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування,а також тих, хто виховується у прийомних сім’ях, та дитячих будинках сімейного типу.

Голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук зачитав звернення предстоятеля УПЦ. Блаженнійший зазначив, що знаковим є той факт, що цього року традиційний фестиваль «Волинський благовіст» відбувається в рік 1025-річчя Хрещення Київської Русі та 1150-річчя початку апостольської місії святих Рівноапостольних Мефодія і Кирила серед слов’янських народів. «Волинська єпархія реалізовує багато просвітницьких і благодійних проектів. Ваші молитви і пожертви приймає Сам Господь Ісус Христос. Нехай Божа благодать буде над усіма вами», – йдеться, зокрема, в посланні Блаженнійшого.

І звісно, «родзинкою» фестивалю став виступ гостей фестивалю, яку розпочала народний артист України, Герой України Ніна Матвієнко.

Вона виконала кілька мелодійних народних та естрадних пісень, в тому числі відому ліричну композицію «Сіла птаха».

Народний артист України і лауреат Шевченківської премії Володимир Гришко розпочав свій виступ із «Аве Марія» Шуберта, а завершив композицією «Господи дай нам уміння», яку проспівав у супроводі «хору ангелят» – вихованців луцької музичної школи №3.

Глядачі не могли не аплодувати під час виступу популярного колективу – вокальної формації «Пікардійська терція», учасники якого в оригінальній і притаманній тільки їм манері виконали старі і нові хіти.

Завершив концерт неодмінний гість і учасник фестивалю народний артист України Павло Дворський. З його уст прозвучали усім відомі «Стожари» та «Смерекова хата», а разом із сином Вячеславом він виконав «Пісню Назарія», присвячену пам’яті Назарія Яремчука.

Разом із заслуженим діячем мистецтв Віталієм Іваницьким, Павло Дворський виконав пісню «Лети Любов» на слова Віталія Іваницького та свою власну музику.

Кульмінаційним моментом стало оголошення суми коштів, зібраної в ході фестивалю. Директор фестивалю, голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук зазначив: «Сьогодні на стадіоні ми зібрали 50 тисяч 66 гривень, отже загалом ми маємо суму 250 тисяч гривень».

Джерело: ЗІК