На благодійному гаражному розпродажі у Львові зібрали 13 тисяч гривень 10 Червня 2013 16:19

На благодійному гаражному розпродажі у Львові зібрали 13 тисяч гривень

8 червня у львівській майстерні добрих справ «Емаус-Оселя» пройшов благодійний гаражний розпродаж під гаслом «Непотрібних речей не буває». Тут можна було придбати речі, що пожертвували відомі співаки, ведучі, письменники, та речі, які принесли львів’яни, щоб допомогти соціальному готелю для безпритульних, яким опікується «Оселя».

На розпродажі можна було купити сукню співачки Джамали, капелюшок ведучої Каті Осадчої, сервізи та посуд від письменника Юрка Іздрика, годинник скрипаля Олександра Божика, чоботи від журналістки і співачки Ірени Карпи. Продавали тут і ракетку від співака Павла Табакова, еко-сумку та футболку від співачки Марії Бурмаки, колекційний вініл Братів Гадюкіних від радіо «Львівська хвиля», блузки ведучої Ольги Герасим’юк та письменниці Мар’яни Савки, набір ікон від «ГИЧ оркестру», заборонений 5-томник Стуса від президенту Форуму видавців у Львові Олександри Коваль та багато інших речей.

«Днями спільноті виповниться 10 років. Рік тому почав функціонувати соціальний гуртожиток на вул. Угорській, 2, де люди, які вийшли зі спільноти, живуть і працюють, діє майстерня, де обтягують м’які меблі, а також Майстерня добрих справ. На гаражному розпродажі зібрали близько 13 тисяч. гривень. Ці кошти витратять на утримання соціального готелю ,зокрема на розрахунок за комунальні послуги», – розповіла Голова ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» Олеся Саноцька.

Ціни на речі знаменитостей були різні: від кількох гривень – підставки під горнятка, склянки, печиво і до майже 2 тисяч – старі вінтажні меблі. Біжутерія – від 3 до 30 гривень, швейна машинка «Zinger» – 500 гривень.

Найбільше відвідувачі цікавилися костюмом Джамали за 250 доларів, в якому співачка знімалася в першому власному кліпі, та капелюшком ведучої Каті Осадчої.

На розпродаж прийшло більше сотні охочих. Організатори планують зробити акцію традиційною.

Джерело: Gazeta.ua