Стартував Всеукраїнський дитячий конкурс «ЕКО ІДЕЇ – 2013» 12 Червня 2013 17:46

Стартував Всеукраїнський дитячий конкурс «ЕКО ІДЕЇ – 2013»

Четвертий рік поспіль Компанія Panasonic та Благодійна організація «Фонд Братів Кличків» реалізують в Україні дитячий екологічний проект «ЕКО ІДЕЇ» в рамках міжнародного конкурсу «Eco Picture Diary».

Минулого року близько 300 тисяч дітей з усього світу взяли участь у конкурсі на кращий ЕКО-щоденник. Україну на церемонії нагородження в Японії представляла 14-річна киянка Ірина Душина. Дівчина запропонувала цікаві рішення здобуття та використання енергії для роботи електронних пристроїв.

Участь у конкурсі можуть взяти діти молодшого та середнього шкільного віку (від 7 до 15 років включно), які навчаються у загальноосвітніх школах всієї України. Для дітей від 7 до 11 років конкурс триватиме з 10 червня по 5 липня 2013 року, для дітей віком від 12 до 15 років – з 10 червня  по 25 серпня 2013 року. Імена та прізвища чотирьох фіналістів та двох переможців українського етапу будуть оголошені наприкінці вересня 2013 року. Кожен з чотирьох фіналістів отримає багатофункціональний пристрій Panasonic, а переможці – відеокамеру  Panasonic. Міжнародне журі визначить шістьох фіналістів з різних держав, які візьмуть участь у фінальному заході в Парижі у грудні 2013 року.

Метою цього конкурсу є виховання у дітей дбайливого відношення до природи, популяризація екологічної культури та розвиток відчуття причетності до вирішення екологічних проблем.

Юним учасникам для зображення своїх ідей запропоновано спеціальний ЕКО-щоденник, який вони будуть заповнювати разом з батьками чи вчителями. Щоб замовити щоденник (безкоштовно), необхідно надіслати лист на e-mail: [email protected], вказавши тему «Еко-щоденник». У самому листі вкажіть:

  1. Прізвище, ім’я, по батькові.
  2. Область, місто, адреса, на яку слід надіслати щоденники.
  3. Контактний телефон, e-mail.
  4. Кількість щоденників.
  5. Вік дитини/дітей, які будуть заповнювати щоденник/и.

Заповненні щоденники необхідно надіслати на адресу Фонду братів Кличків.

Детальніше про конкурс ви зможете дізнатись на сайті: http://eco.klitschkofund.org.

Інформація надана Фондом Братів Кличків