Опра Вінфрі зробила рекордне пожертвування на новий музей 14 Червня 2013 16:57

Опра Вінфрі зробила рекордне пожертвування на новий музей

Американська телеведуча Опра Вінфрі пожертвувала 12 мільйонів доларів на будівництво Музею афроамериканської історії та культури у Вашингтоні, повідомляє видання Washington Post з посиланням на директора музею Лонні Банча (Lonnie Bunch).

Національний музей афроамериканської історії та культури відкриється в 2015 році і стане 19-м музеєм знаменитого Смітсонівского інституту. Колекція музею об’єднає понад 22 тисячі експонатів. Всього для будівництва музею необхідно зібрати 500 мільйонів доларів, половину суми обіцяв виділити конгрес США. За словами Банча, вже зібрано близько 335 мільйонів доларів, 140 з яких пожертвували приватні спонсори.

Раніше Вінфрі вже жертвувала Музею афроамериканської історії та культури мільйон доларів. Її внесок став найбільшим приватним пожертвуванням для нового музею.

Директор музею розповів, що до колекції увійдуть деякі атрибути кар’єри Уїнфрі, наприклад, один з мікрофонів, який використовувався у відомому 25-річному шоу телеведучої. Повідомляється, що на честь Вінфрі, яка входить до консультативної ради музею, також буде відкрито кіноконцертний зал на 350 місць під дахом музею.

Слава прийшла до Опри Вінфрі в 1986 році після запуску отримала неймовірну популярність телепрограми "Шоу Опри", в якій вона була ведучою. У травні 2011 року Вінфрі закрила шоу, присвятивши себе розвитку телеканалу Oprah Winfrey Network. Крім того, Вінфрі випускає журнал Oprah Magazine, відомий в основному під назвою O, а також володіє супутниковою радіостанцією Oprah Radio.

Джерело: Музейний простір України