Асоціація благодійників України презентує новий проект! 20 Червня 2013 16:55

20 червня 2013 року об 11:00 у приміщенні інформаційної агенції «Укрінформ» (м. Київ, вул. Хмельницького 8/16, 2 поверх) відбудеться презентація нового проекту Асоціації благодійників України – «Зелена книга української благодійності».

У заході візьмуть участь:

  • Лариса Мудрак, заступник голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення;
  • Маргарита Січкар, президент Благодійного фонду анімалотерапії;
  • Сергій Фоменко, лідер гурту «Мандри»,член Наглядової ради АБУ;
  • Олександр Максимчук, президент Асоціації благодійників України.

«Зелена книга» підготовлена на базі національного експертного опитування «Благодійність в Україні – 2012», проведеного Асоціацією благодійників спільно з ІАЦ «Громадський простір» у квітні-травні 2013 року. В опитуванні взяли участь 57 експертів у сферах благодійності, волонтерства, корпоративної соціальної відповідальності, громадські діячі, журналісти, науковці.

По закінчені презентації будуть вручені Свідоцтва лідерам Національного експертного опитування у шести номінаціях.

Також під час презентації буде оприлюднена конкретизована інформація щодо інших проектів, які Асоціація реалізовуватиме у 2013-2014 роках. Це Національний конгрес «Благодійна Україна» та Національний конкурс «Благодійна Україна».

Зелена книга (Green Paper) – це документ, що містить аналіз (моніторинг) сьогоднішнього стану у визначеній суспільній сфері. Вона має на меті ініціювати громадське обговорення та розпочати процес суспільних консультацій з обумовленої тематики. Як правило, результатом таких консультацій згодом може стати публікація офіційної Білої книги, де результати суспільної дискусії узагальнені у формі практичних рекомендацій та пропозицій.

Реєстрація представників ЗМІ на місці події за редакційними посвідченнями. Докладніша інформація за телефоном (044) 537-12-80.