До Львова на місію приїхала молодь із США, щоб допомогти потребуючим 3 Липня 2013 10:42

1 липня, до Львова прибули представники української громади США з Української церкви «Благодать», що у місті Сієтл штату Вашингтон. До складу групи, що налічує понад 30 осіб, входять студенти, молоді сім’ї, музиканти та артисти, які виявили ініціативу долучитися до соціальної діяльності в Україні. Всі вони – колишні вихідці з України, більшість з яких мають львівське коріння. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

У Львові американці перебувають чотири дні – з понеділка по четвер, протягом яких спільно з управлінням молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради організують кілька соціальних акцій.

Зокрема, у рамках соціальної кампанії «Добрі справи» американські студенти проводитимуть інтерактивні просвітницько-виховні заняття із вихованцями загальноосвітньої школи-інтернату № 2 та вихованцями установ дитячо-юнацьких та молодіжних клубів міста.

«Наш цьогорічний візит до львівських дітей – це лише перше знайомство. Завдяки такому неформальному та дружньому спілкуванню ми зможемо для себе зрозуміти, чим ми насправді можемо допомогти дітям, у чому є для них найбільша потреба. І надалі допомагати вже тими речами, які є дійсно нагальними та необхідними.

Водночас такі дружні зустрічі – це ще одна змога подарувати увагу та тепло тим дітям, яким цього не вистачає. Подарувати приємне спілкування з новими цікавими людьми, радісні емоції та яскраві спогади. А також, що не менш важливо, зробити їм приємні дарунки, які наші волонтери підготували для кожного з дітей», – зазначає керівник місії, старший пастор Української церкви ХВЄ «Благодать» Степан Касянюк.

У програмі занять для дітей передбачені різноманітні розваги, ігри, організація театралізованих постановок, пісні та музичні імпровізації, а також неформальне спілкування з дітьми на духовну тематику.

«Духовне спілкування для вихованців інтернату – це насправді дуже потрібна та важлива для дітей річ, якої їм без сумніву бракує у повсякденному житті. У цьому ми мали змогу переконатися на власному досвіді попередніх акцій. Тому дуже важливо, щоб такі зустрічі продовжували відбуватися у стінах школи-інтернату чи поза її межами та допомагали дітям розвивати свій внутрішній духовний світ, знаходити відповіді на свої запитання та з їхньою допомогою ставати зрілими особистостями», – говорить координатор соціальної кампанії «Добрі справи» Оксана Івасина.

Як зазначається, основна ціллю приїзду групи до України є, насамперед, благодійна та просвітницька діяльність, спрямована на підтримку людей соціально вразливих верств населення, та надання матеріальної допомоги потребуючим українцям. Зокрема, ведеться робота у дитячих будинках, у притулках для літніх людей, а також комплексна робота з безпритульними.

Соціальна акція має всеукраїнський масштаб. Так, благодійники вже відвідали Київ та Нововолинськ, а після Львова завітають на Закарпаття, Івано-Франківську область, допомагатимуть в облаштуванні дитячого будинку сімейного типу у Галичі, а також працюватимуть у дитячих таборах та притулках для безхатченків у Рівненській області.

Для того, аби організувати таку поїздку до України, волонтери понад п’ять місяців збирали кошти: влаштовували благодійні розпродажі, організовували соціальні ярмарки – власноруч готували вареники, пельмені, випікали торти та інші солодощі, продавали фрукти на ринках, мили машини. Завдяки такій ініціативі вдалося зібрати близько 70 тис. доларів на реалізацію місії в Україні.

Варто відзначити, така акція проводиться в Україні вже не вперше. Благодійна діяльність Української церкви «Благодать» ведеться в Україні останні 15 років та буде продовжуватись і надалі, надаючи допомогу людям, які її потребують.

Джерело: ZIK