В Україні стартував благодійний прект «Читати на рівних» 10 Липня 2013 10:19

Казка для незрячих дітей – коштом громадськості. В Україні стартував благодійний прект «Читати на рівних».

Акцію зі збору коштів ініціювали вітчизняні видавці та національна Асамблея інвалідів. За їхньою інформацією, останню казку шрифтом Брайля в Україні друкували вісім років тому. Відтак поставили за мету – до кінця року виготовити понад чотири тисячі примірників казки Івана Франка «Лисичка і журавель».

За попередніми підрахунками, задум обійдеться у два мільйони гривень. Збирати гроші на благодійний проект закликають усіх українців. Адже держава, зауважують активісти, неспроможна навіть надрукувати підручники для школярів із вадами зору. За статистикою, таких в Україні понад сто тисяч. І літературою вони забезпечені лише на 15%.

Ксенія Павличенко, школярка із вадами зору: «Я б хотіла прочитати щось таке історичне».

Валерій Сушкевич, голова Національної Асамблеї інвалідів України: «Міністерство освіти запланувало 18 найменувань підручників для дітей із вадами зору. На ці заходи не виділено. Сьогоднішній стан у нас в Україні він катастрофічний».

Олексій Погорелов, генеральний директор Української Асоціації видавців періодичної преси: «Тому ми звернемося до небайдужих українців та компаній з проханням зібрати кошти на спеціальному рахунку Національної Асамблеї інвалідів».

Джерело: 5 канал