У Донецькій обласній бібліотеці для юнацтва стартувала благодійна акція 22 Липня 2013 10:45

Тут розпочато збір коштів для вихованців Обласного спеціалізованого будинку дитини.

Схоже, проведення благодійних акцій у стінах Донецької обласної бібліотеки для юнацтва стає гарною традицією. Не встигла фінішувати акція «Від серця до серця», ініціатором якої виступив колектив цієї бібліотеки, як відразу стартувала наступна, покликана надати допомогу іншим знедоленим дітям.

Розпочато збір коштів для Обласного спеціалізованого будинку дитини. Це перша в Україні установа, створена 2001 року, для дітей-сиріт, народжених від ВІЛ-позитивних матерів. Необхідність створення цього дитячого будинку виникла у зв’язку із зростанням кількості ВІЛ-інфікованих і хворих СНІД у Донецькій області, і як наслідок, збільшення чисельності дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які мали потребу в спеціалізованому лікуванні, догляді та вихованні. Цей особливий будинок знаходиться у Макіївці. Діти прибувають до нього з усіх міст і районів Донецької області.

На невеликій виставці, представленій у бібліотеці, можна побачити прекрасні вироби, зроблені цими крихітками. Колектив Обласного спеціалізованого будинку дитини вдячний усім, хто, надаючи допомогу, покращує життя його маленьких вихованців. Однак на сьогодні цієї допомоги катастрофічно не вистачає. Особливо це стосується памперсів (розміри від 2 до 5), без яких догляд за цими особливими малюками практично неможливий.

Приємно відзначити, що вже на старті акції надійшла саме така допомога. Ті, хто зможе поділитися з дітьми взуттям, одягом, хай і не новим, але у відмінному стані, сертифікованим дитячим харчуванням, продуктами, предметами догляду за дітьми (рідке мило, серветки гігієнічні, дитячий шампунь), надасть їм неоціненну допомогу. Організатори акції звертають увагу на те, що іграшки для цих дітей повинні легко митися – бути гумовими, пластмасовими, дерев’яними.

У бібліотеці можна отримати повну інформацію про цю акцію та її організаторів. Тут же можна ознайомитися з картинами тих небайдужих до дитячих потреб донецьких художників, які не залишилися осторонь.

Джерело: ТРК Клас