Наталія Водянова вирішила залишити кар’єру моделі заради благодійності 22 Липня 2013 13:44

Наталія Водянова вирішила залишити кар’єру моделі заради благодійності

У недавньому інтерв’ю зірка світового подіуму Наталія Водянова зізналася, що готова завершити модельну кар’єру.

Почавши скорення модного Олімпу у 16 років, 31-річна діва, яка торік заробила вісім з половиною мільйонів доларів і посіла третє місце у списку найбагатших манекенниць за версією Forbes, зазначає, що fashion-індустрія їй не байдужа, але на перший план відтепер виходить родина і робота у фонді «Оголені серця».

«Усе змінюється. Я перестала отримувати задоволення від роботи. Я починала з нуля, багато працювала, і це було прекрасно. У мене були великі заробітки, світ був наповнений прекрасними речами (а хто не любить красиві речі?). Навколо було все, про що я колись мріяла, але одного разу я задумалася: чи варто залишати чоловіка і дітей заради грошей. Навіщо? У цьому не було ніякого сенсу. Я була дуже рада стати моделлю, і я усе ще нею є. Але чим більше я займаюся справами свого благодійного фонду, тим більше вони мене затягують. Я стаю просто одержимою», – говорить вона.

Благодійністю Водянова почала займатися 2004 року, після захоплення чеченськими бойовиками бесланської школи. Ця трагедія унесла життя 334 чоловік, у тому числі 186 дітей: «Моє серце тоді наче зупинилося. Ця трагедія відкрила мені очі, і я побачила все те, на що не звертала уваги раніше у світі, відчула жахливий біль, відчуття несправедливості, злість. Я зрозуміла, що повинна щось робити».

Сьогодні її фонд веде роботу по двох основних напрямках: будівництво дитячих майданчиків і ігрових парків та підтримка дітей з особливостями розвитку. Фонд відкрив Центр підтримки родини в Нижньому Новгороді, першу Лекотеку в Тульській області, профінансував видавничий і юридичний проекти Центру Лікувальної Педагогіки в Москві, а також літні й осінні табори для сотень дітей з порушеннями розвитку. Крім цього Фонд бере активну участь у просуванні законодавчих поправок та ініціатив, пов’язаних з ратифікацією в Росії Конвенції ООН по правах інвалідів.

Джерело: КРАСА онлайн