У Львові розпочав роботу перший благодійний велопрокат 23 Липня 2013 12:01

У Львові розпочав роботу перший благодійний велопрокат

Починаючи з 22 липня мешканці та гості Львова матимуть змогу користуватися екологічно чистим та зручним видом транспорту для поїздок містом Лева. У Львові відкрили унікальний прокат велосипедів, в рамках якого відбудеться збір коштів на підтримку дитячого реабілітаційного центру «Джерело», повідомила прес-служба Львівської міської ради.
Щоб скористатись велопрокатом, та взяти участь у благодійній акції достатньо відправити SMS та зареєструватися в пункті прокату. В центральній частині Львова працюватиме чотири пункти прокату: два – на пл. Ринок, по одному – пр. Свободи та вул. Руській.

Ініціатором та організатором велопрокату виступив мобільний оператор МТС за підтримки Львівської міської ради та у партнерстві з українською мережею велопрокату veliki.ua.  Кошти, зібрані під час роботи велопрокату, МТС передасть на потреби дитячого навчально-реабілітаційного центру «Джерело», якому цього року – 20 років, як і мобільному зв’язку в Україні.

«Мені дуже приємно, що поважна мережа мобільного зв’язку робить таку дуже добру, благодійну справу, такий соціально-відповідальний бізнес для того, щоб велосипеди, які тут будуть надавати в прокат, кошти від цього буде передано як благодійна пожертва на користь нашого центру.

Наш центр уже 20 років як функціонує, створений він батьками, які виховуються дітей ДЦП. Наше основне завдання надати допомогу щодо соціальної адаптації важко неповносправних дітей, мешканців міста Львова, дітей, які мають ураження фізичного, інтелектуального розвитку.

Зараз за порадою наших австралійських партнерів, нам було запропоновано досить для нас необхідна програма Бортмейтер. За допомогою цієї програми наші вчителі роздруковують яскраві піктограми в кольорі  Через ці піктограми, діти, які не можуть спілкуватися, вказуючи на цей чи інший малюнок дитина таким чином комунікується. Наприклад, вказуючи пальчиком на горнятко, ми розуміємо, що дитина хоче пити. Це добрі ідеї, але забезпечення: роздрук кольоровий, ламінування – це довготривалі процеси,оскільки для кожної дитини готується така комунікаційна книжка, тому ці процеси потребують ресурсів.

Ми на своїй нараді почули про ініціативу МТС України скерувати нам благодійну пожертву. Тому ми на нараді із нашими вчителями подумали, що нам вдасться створити ресурсну кімнату, такий ресурсний центр, де вчителі маючи відповідне обладнання, наприклад комп’ютер, ламінатори, кольорові ксерокси, таким чином зможуть забезпечувати дітей відповідним матеріалом для роботи із ними. Тому ми дуже дуже вдячні цій ініціативі і гарантуємо, що ці кошти, які будуть зібрані під час акції, які поступлять до нас на пожертву, будуть цілісно використані для програм нашого центру», – наголосив під час прес-конференції керівник НРЦ «Джерело» Мирослав Ніколаєв.

«Справа робиться дуже велика і приємно, що МТС, яка одна із найбільших провайдерів мобільного зв’язку, так тихо робить справу, яка буде жити. Щастя ще й від того, що люди починають розуміти силу синергії. Коли можна однією справою зробити добру справу для багатьох, тобто це потужна промоція здорового способу життя, але і можна допомогти тим, хто зараз цього потребує, і це також гідно.

Уявіть собі, що ви приїжджаєте до Львова, бачите і хочете велосипед для того, щоб подбати про своє здоров’я, трошки позайматися спортом, відпочити, але при цьому їдучи ви розумієте, що допомагаєте особливій дитині пізнати світ. Я думаю, що від цього задоволення збільшується.

Тому ми дуже вдячні, що компанія МТС власне є прикладом. Як можна тихо, але постійно робити велику справу, яка помагає конкретній людині, тій дитини, яка на сьогоднішній день буде мати шанс побачити світ на декілька відсотків більше, побачити його барви, його звуки, його переживання», – наголосив директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Олег Березюк.

«Велопрокат від МТС – це наш подарунок Львову з нагоди 20-ліття мобільного зв’язку в Україні, першопрохідцем якого була наша компанія (в той час – UMC). Ми – компанія з міцними традиціями корпоративної соціальної відповідальності, а особливо намагаємося популяризувати спорт та здоровий спосіб життя, адже МТС є Генеральним партнером Національної олімпійської збірної. Мені приємно, що велопрокат від МТС не лише сприятиме розвитку туристичного потенціалу Львова, а й стане підтримкою для навчально-реабілітаційного центру «Джерело», фахівці якого жертовно допомагають дітям з особливими потребами», – каже директор Західного територіального управління «МТС Україна» Дмитро Пономаренко.

Джерело: GalInfo