Акція «Врятуй онкохвору дитину» у Луганську триває і збирається розширити горизонти 23 Липня 2013 14:05

Акція «Врятуй онкохвору дитину» триває. Кошти, які зібрали з початку благодійного марафону, вже допомогли вісімнадцяти хворим дітлахам. Нагадаємо, що Перший регіональний, обласна дитяча лікарня та луганська єпархія Української православної церкви першими в Україні започаткували таку форму допомоги нужденним. Результати перевищили всі очікування, тому зупинятись на досягнутому організатори не збираються. І в тиждень ювілею хрещення Русі закликають вірян внести й свою лепту у добру справу.
 
За останні кілька років кількість онкохворих дітей на Луганщині збільшилась у два рази. Онкологія – недуга коштовна й нікого не чекає, тому дуже часто порятунок дитини, нажаль, напряму залежить від можливості оперативно відшукати певну суму. При тому, що обласна дитяча лікарня фінансується на достатньому рівні, батьки хворих дітей часто стикаються з необхідністю проведення діагностики і терапії в інших містах. Також не на всіх вистачає державних ліків. Заклик «Врятуй онкохвору дитину!» почули тисячі жителів області, підтримавши маленьких борців за життя посильними внесками.
 
Родіон Мірошник, генеральний директор ДО ЛОДТРК: «Ключевой нюанс, всей этой акции в том, что мы не собирали деньги с крупных предприятий, спонсоров олигархов и иже с ними. Мировой опыт говорит о том, что самая устойчивая помощь – когда привлекается масса обычных людей, которые жертвуют минимальные средства – это пять гривень, это десять гривень. И в нашем случае, это подавляющее большинство средств, это именно такие вот небольшие деньги – кто сколько жертвовал».
 
Зараз благодійна акція проходить у храмах Алчевська. Важливим є і той факт, що кожна людина, яка зробить пожертву, буде впевненою на сто відсотків, що її гроші йдуть на добру справу. І, ввімкнувши Перший регіональний, на власні очі побачити дитину, котра отримала цю допомогу.
 
Протоієрей Олександр, настоятель храму ікони Божої Матері «Умілєніє»: «Весь процесс, весь механизм был телезрителям показан, как это делается, начиная от того, как люди жертвуют, показывая тех родителей, которым передаются в руки деньги. Очень важно, чтобы пресечь те вещи, которые мы часто видим, когда собирают где-то на улицах, бегают с ящиками, но мы не знаем, куда попадают эти деньги».
 
У подальших планах організаторів – залучити до акції «Врятуй онкохвору дитину!» Ровеньківську та Сєверодонецьку єпархії.

Джерело: ЛОДТРК