Під стінами лікарні «Охматдит» пройшла благодійна акція «Донори – дітям» 26 Липня 2013 10:44

Краплина крові може врятувати життя хворої дитини.

Під стінами лікарні «Охматдит» пройшла благодійна акція «Донори – дітям». Її мета – заохотити людей здавати кров, адже це не лише шляхетно, а й корисно для здоров’я. Регулярне здавання крові стимулює імунітет і знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань, кажуть фахівці.

Щоб привернути увагу до донорства, на центральному вході до «Охматдиту» намалювали супергероя, що летить рятувати життя дітей. Розмальовували стіну маленькі пацієнти лікарні. Організатори сподіваються, що кожен, хто проходитиме повз малюнок, матиме додатковий стимул здати кров і допомогти дитині.

Лілія Ткаченко, організатор благодійної акції:

– Донорів дуже не вистачає. Для лікування однієї дитини потрібно 55-70 переливань крові. І мами, приїжджаючи з іншого міста в лікарню «Охматдит» – всеукраїнську лікарню, вони самі вимушені шукати донорів. Тому що крові потрібно багато, а донорів не вистачає.

В «Охматдиті» знаходиться 600 дітей, які потребують крові. Це і хірургічне відділення, і онкогематологічне. Кров завжди потрібна. І кожен з нас може зробити свій внесок і спасти життя дитини.

Джерело: Перший національний