Умови конкурсу «Благодійна Україна – 2013»: уточнені терміни, збільшена кількість номінацій 26 Липня 2013 12:39

Умови конкурсу «Благодійна Україна – 2013»: уточнені терміни, збільшена кількість номінацій

Асоціація благодійників України нагадує, що продовжується збір заявок на участь у Другому Національного конкурсу «Благодійна Україна», та уточнює терміни й умови участі в конкурсі.

У конкурсі можуть брати участь благодійники, які надавали допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2013 року. Це можуть бути благодійні проекти (ініціативи), реалізація яких (повністю або окремого етапу) була здійснена у зазначений період; суспільні інституції, які у цей період провадили діяльність, спрямовану на розвиток і підтримку благодійності в Україні, благоотримувачі, представники медіа.

Переможці конкурсу «Благодійна Україна – 2013» визначатимуться в одинадцяти основних та трьох спеціальних номінаціях.

Конкурсні номінації:

  1. Благодійник: компанія – великий бізнес.
  2. Благодійник: компанія – середній бізнес.
  3. Благодійник: малий бізнес (в т.ч. фізична особа – підприємець).
  4. Благодійник: фізична особа.
  5. Благодійник: фізична особа-«зірка» бізнесу, спорту, мистецтва.
  6. Благодійник: загальноукраїнський (в тому числі міжнародний) благодійний фонд (організація).
  7. Благодійник: регіональний благодійний фонд (організація).
  8. Благодійник – неурядова організація.
  9. Благодійник: дитяча або молодіжна організація (спільнота).
  10. Народний благодійник.
  11. Благодійна акція року.

Спеціальні номінації:

  1. Ефективне використання благодійної допомоги.
  2. Благодійність у медіа.
  3. Інновації в благодійності.

Цього року введена нова конкурсна номінація – «Благодійник: фізична особа-«зірка» бізнесу, спорту, мистецтва». Окрім цього, відтепер переможець у спеціальній номінації «Ефективне використання благодійної допомоги» визначатиметься Конкурсною комісією згідно спеціального Положення. Також звертаємо увагу на зміну кінцевого терміну подання конкурсних заявок – 10 лютого 2014 року.

Для участі у конкурсі необхідно подати конкурсну заявку відповідної форми, яку можна отримати на веб-сайті Асоціації благодійників України www.vboabu.org.ua, офіційному сайті конкурсу www.blagoukraine.org, або за запитом на адресу [email protected]. Конкурсну заявку можна також заповнити в режимі онлайн на офіційному сайті конкурсу www.blagoukraine.org. Заповнену заявку слід надіслати електронною поштою на адресу: [email protected]. До заявки доцільно додати заскановані фотографії, публікації, відгуки, рекомендації тощо, які характеризують діяльність благодійника або хід реалізації проекту (ініціативи).

Переможці визначаються Національною конкурсною комісією, за винятком номінацій «Народний благодійник» і «Благодійність у медіа», де для визначення переможців передбачена спеціальна процедура.

Оголошення результатів конкурсу відбудеться під час урочистої церемонії нагородження переможців у Києві у березні 2014 року. Переможці нагороджуються спеціальними відзнаками та іншими призами, встановленими партнерами конкурсу.

Останній термін подання конкурсних заявок – 10 лютого 2014 року.

За додатковою інформацією та новинами конкурсу слідкуйте на сайтах www.blagoukraine.org, www.vbo.org.ua.

Телефон для довідок: (044) 537-12-80 , e-mail: [email protected].