До Житомира з благодійними планами приїдуть японські бізнесмени 11 Вересня 2013 11:41

Ця поїздка – власна ініціатива президента однієї з консалтингових компаній Пана Такаші Асаї та його друга Тоору Масузави.

Компанія "Dainikaientai Сonsulting Сompany" надає консалтингові послуги забезпеченим людям Японії. Але як будь-яка заможна компанія вона займається і меценатством, повідомляє Житомирська Хвиля. За власною ініціативою президент компанії пан Асаї заснував благодійну Асоціацію "Для дітей усього світу" і почав свою діяльність з надання допомоги дітям префектури Фукусіма, які постраждали від наслідків аварії на атомній станції.

Познайомившись з представниками японської Асоціації Чорнобиль-Тюбу (Нагоя), які вже більше 20 років співпрацюють з благодійним фондом "Заложники Чорнобиля" на Житомирщині, пан Асаї висловив бажання відвідати Житомир і зустрітися з дітьми, що мають статус постраждалих від Чорнобильської катастрофи.

На 11 вересня призначено зустріч японських гостей з пацієнтами міської дитячої лікарні, (дітьми, хворими на ДЦП), а потім з учнями школи № 12, які взяли активну участь в акції "Малюнок дружби". Ця акція, що стартувала 2 роки тому за сприяння фонду "Заложники Чорнобиля", має на меті підтримати дітей префектури Фукусіма, які постраждали від цунамі та аварії на японській атомній станції.

Джерело: «Мій Житомир»