Благодійний фонд «Хесед Бешт» проводить першу в Україні міжнародну конференцію «Нові дослідження предметів юдаїки в музеях України» 13 Вересня 2013 12:17

16 вересня 2013 року о 16:00 у Хмельницькому в приміщенні Обласного Музично-драматичного театру ім. М. Старицького Хмельницький благодійний фонд «Хесед Бешт» проведе прес-конференцію. Захід, приурочений до 14-ї річниці заснування фонду, присвячено результатам річної роботи, а також презентації міжнародної конференції «Нові дослідження предметів юдаїки в музеях України».

Науково-практична конференція «Нові дослідження предметів юдаїки в музеях України» пройде 17-18 вересня 2013 року в м. Хмельницькому та в смт. Меджибіж. Її організатори – Хмельницький благодійний фонд «Хесед Бешт» та Державний історико-культурний заповідник «Меджибіж».

Конференція є продовженням навчальної програми «Кетер», що почала реалізовуватися в Україні з 2012 року. Вона спрямована на музейних працівників і має на меті навчити їх працювати з предметами юдаїки. Наша держава є важливим фондосховищем юдаїки, але дуже мало людей має досвід і навички роботи з єврейськими збірками. Програма надала можливість музейним працівникам дізнатися більше про значення цих експонатів і краще представити їх широкому колу відвідувачів. Її учасниками стали працівники 20 музейних установ України, які отримали можливість навчитися працювати з предметами юдаїки та підвищили свій професійний розвиток. На сайті ХБФ «Хесед Бешт» можна ознайомитись з буклетом програми та відгуками учасників: http://hesedbesht.org.ua/knigi/Keter2.pdf

Конференція «Нові дослідження предметів юдаїки в музеях України» є унікальною, подібні науково-практичні конференції досі не проводилися в Україні.

Зважаючи на високий рівень проведення конференції, організатори вимушені запровадити процедуру акредитації засобів масової інформації для висвітлення подій заходу. Хмельницький благодійний фонд «Хесед Бешт» запрошує завчасно заповнити акредитаційну форму, сконтактувавши з прес-службою Фонду в будь-який наступний спосіб: за телефоном (0382) 72-01-81, електронною поштою: [email protected], або за мобільними номерами (063) 846-58-65 чи (097) 075-04-35. Відповідальна особа – менеджер з інформації В’ячеслав Нагнибіда.

Представникам ЗМІ буде надана вся інформація щодо мети і предмету конференції, її програма, а також акредитаційна форма. Усі акредитовані журналісти матимуть іменні посвідчення особистості.

Інформація надана Благодійним фондом «Хесед Бешт»