Олександр Максимчук вручив ГО «Форум видавців у Львові» свідоцтво дійсного члена Асоціації благодійників України 13 Вересня 2013 13:28

Олександр Максимчук вручив ГО «Форум видавців у Львові» свідоцтво дійсного члена Асоціації благодійників України

Асоціація благодійників рада вітати у своїх лавах організацію, яка системно підтримує і популяризує читання серед населення України, – Громадську організацію «Форум видавців у Львові».

12 вересня 2013 року Президент Асоціації благодійників Олександр Максимчук вручив представникам організації свідоцтво дійсного члена Асоціації. Ця урочиста подія відбулася під час церемонії нагородження переможців конкурсу «Найкраща книга Форуму видавців – 2013», що пройшла у Львівській філармонії.

«Мені хочеться відзначити аспект діяльності Форуму видавців, про який, можливо, відомо не всім, – сказав, вручаючи свідоцтво, Олександр Максимчук. – Форум проводить широку благодійну роботу, спрямовану на підтримку та популяризацію читання. Варто пригадати такі акції, як «Подаруй дитині книжку», «Візьми – читай!», «Українські книжки – сільським бібліотекам». За ініціативи та активної підтримки Форуму десятки, сотні тисяч книжок передані у дитячі будинки, інтернати та сільські бібліотеки. А цього року в рамках Форуму видавців проходить благодійна акція для пенсіонерів – літні люди відвідують події Форуму безкоштовно, а також мають можливість придбати книжки зі знижкою».

Від імені ГО «Форум видавців у Львові» свідоцтво отримав відповідальний секретар журі конкурсу «Найкраща книга Форуму видавців», український літературознавець Богдан Тихолоз.

20-й «Форум видавців у Львові: міжнародний книжковий ярмарок і літературний фестиваль» триває з 10 до 15 вересня 2013 року. Форум зібрав понад 700 учасників – авторів і видавців з 23 країн світу. На Форумі представлені 100 тисяч книжок, з них майже 10 тисяч – це нові видання. У рамках Фoруму проходять львівський Міжнародний літературний фестиваль, книжковий ярмарок, Всеукраїнський конкурс «Найкраща книга Форуму», Бібліотечний форум, Фестиваль «Трансліт» (проект, спрямований на просування перекладацької діяльності) фестиваль і конкурс «Молода республіка поетів», Ніч поезії і музики, презентація результатів першого всеукраїнського дослідження «Читання книг в Україні» та інше. Вперше на Міжнародному літературному фестивалі введено статус «Країна – почесний гість». Цього року нею стала Польща, представники якої проводять концерти, презентації, кіноогляди. Ювілейний Форум видавців у Львові відвідали багато українських і зарубіжних гостей, які представляють свої книги і беруть участь у публічних дискусіях. Форум проходить на різних локаціях: вищі навчальні заклади, музеї, театри, арт-кафе.

Фото: Віталій Грабар, прес-служба Форуму видавців