У Львові збиратимуть кошти на ігрову кімнату для онкохворих дітей 19 Вересня 2013 10:34

21 вересня у Парку культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького пройде благодійна акція «Фестиваль «Червоні носики». Головне завдання – зібрати достатньо коштів, аби облаштувати для онкохворих малюків ігрову кімнату у лікарні. Організатори кажуть, що розваги та усмішки зміцнюють силу духу. Акція розпочнеться зранку о 10:00 та триватиме до 18:00.
Протягом цілого дня у рамках акції проводитимуть дитячі майстер-класи, концерти, руханки, а дітей розважатимуть клоуни та фокусники.

«Закликаю всіх львів’ян, щоб провели свій вихідний з користю. Ми спеціально запропонували місце для проведення, бо цей парк – сімейний. Сюди можна прийти з дітьми і провести гарно час, а цього разу ще й допомогти хворим дітям. Сама акція «Червоні носики» нам нагадує про те, що діти навіть в найважчих ситуаціях хочуть радіти життю. Хворі дітки, особливо це стосується онкохворих, супроти цієї страшної хвороби ніколи не полишають силу духу і не втрачають радості», – каже головний спеціаліст управління культури міської ради Богдана Брилинська.

«Red nose day» започаткували в Англії ще у 1988 році. Благодійна акція з того часу поширювалась по всьому світу. В Україні «Червоні носики» вперше провели лише цього року. Небайдужих львів’ян закликають приходити цілими сім’ями.

«Хочу запросити львів’ян, які мають дітей, які мають намір допомагати і мають вільний час цієї суботи – приходити до парку культури Хмельницького і відвідати наш благодійний фестиваль добра «Червоні носики». Захід проводиться в Україні вдруге, вперше наша організація провела його в травні цього року в Києві, у Маріїнському парку. Це благодійна акція на підтримку важкохворих. Ми хочемо цим заходом показати, що благодійність може бути доброю і веселою», – каже керівник проектів у області Всеукраїнського благодійного фонду «Запорука» Ярина Хомцій.

Під час першої такої акції учасники зібрали понад 18 тис. грн. Ці гроші пішли на лікування дітей у Національному інституті раку. Цього разу зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу онкохворим дітям, що лікуються у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі.

«Я працюю з дітьми в відділенні гематології і звичайно бачу, чим ці діти живуть. Хочу сказати, що облаштування ігрової кімнати є дуже важливим. Не зважаючи на те, що діти  – в лікарні, вони все-таки діти і вони потребують тих самих забав, які мали, наприклад, в дитячому садочку, поза школою чи вдома. На жаль, в лікарні в нас зараз немає нічого такого. Крім того, зараз побутує думка, що діти не люблять читати, але завдяки нашому фонду ми придбали книжки, зробили бібліотеку у лікарні і діти дуже багато читають. Звичайно, сміх і радість дуже важливі для дітей. Кожен знає, що коли людина оптимістично налаштована, то вона легше переживає різноманітні проблеми. Діти, котрі є більш активними, мають більше якоїсь зацікавленості, спілкуються з іншими дітьми, швидше одужують, легше переносять хіміотерапію. Така дитина відчуває себе не зовсім як в лікарні, має, звичайно, процедури, але може і розважитись. Це для дитини дуже важливо», – розповідає психолог відділення гематології та керівник благодійного фонду «Доктор клоун» Уляна Мазепа.

У тиждень фестивалю на знак допомоги дітям, символ акції, червоні клоунські носики, вдягнуть соціальні працівники, відвідувачі мережі ресторанів Львова, ІТ компанії, та інші друзі благодійного заходу.

Організатором заходу виступив Всеукраїнський благодійний фонд «Запорука», за підтримки Львівської міської ради, Львівської обласної державної адміністрації, Холдингу емоцій «!Фест», Stereo Company.

Джерело:  ZAXID.NET