На ГОГОЛЬFESTі для дітей-сиріт створили планету «Ігрополіс» 19 Вересня 2013 12:32

На ГОГОЛЬFESTі для дітей-сиріт створили планету «Ігрополіс»

Майже сто вихованців Переяслав-Хмельницького ліцею-інтернату, Богуславського Дитячого дому «Оберіг» та Дарницького дитячого будинку-інтернату провели цілий день на ГОГОЛЬFESTі-2013, розмалювавши десятки полотен та знявши години авторських фільмів та рекламних роликів. Благодійний фонд Костянтина Кондакова у рамках програми «Дорога в життя для кожної дитини» створив на фестивалі винятковий простір для вільної дитячої творчості та розвитку кожної дитини.

«Граючи, ми змінюємо світ» – цей девіз новоствореної планети «Ігрополіс» влучно ілюструє заняття її перших мешканців – дітей з дитячих будинків. Орігамі та інсталяції зі звичайного паперу, уроки стріт-арту й поезії, майстер-класи гри на старовинних українських інструментах і багато-багато інших цікавих заходів підготували організатори для дітей. Маленькі відвідувачі фестивалю отримали унікальну можливість розмалювати стіну або створити оригінальне музичне попурі. Для юних митців не існувало жодних обмежень та правил, а головною умовою для участі було бажання творити та пізнавати світ.

«Ігрополіс – це вільний простір для дитячої творчості. Саме тут кожна дитина може відкрити в собі творчий потенціал та створити справжній шедевр власними руками. Сьогодні ми допомогли долучитися до унікального світу творчості дітям, які з різних причин були позбавленні батьківського тепла. Ми і надалі будемо підтримувати подібні проекти», – зауважує Наталія Колісник, президент Благодійного фонду Костянтина Кондакова.

Захід довів, що для дітей важливо не просто дивитися на витвори мистецтва – їм потрібно брати участь у створенні нових. Це дозволяє не тільки загартовувати віру в себе, а й розвивати позитивні риси, доторкнувшись до прекрасного. Після кожного творчо-ігрового дня на «Ігрополісі» арт-атмосфера ГОГОЛЬFESTу-2013 поповнюється новими експонатами від обдарованих дітей.

Планета «Ігрополіс» на ГОГОЛЬFESTі-2013 прийматиме своїх останніх відвідувачів, вихованців дитячих будинків, 21-22 вересня. Простір працює з 12:00 до 16:00 за адресою: м. Київ, Територія «ЕМЗ» (Видубичі), вул. Будінженерна, 6.

Інформація надана Фондом Костянтина Кондакова


Галерея (5 фото)

* Для перегляду клікніть на фото