У Луганську проведуть благодійний забіг 20 Вересня 2013 11:06

21 вересня 2013 об 11:00 на території Луганського національного університету імені Тараса Шевченка стартує перший у місті благодійний забіг «Біжи заради мрії!». Про це повідомляє прес-служба ВНЗ.

Серед учасників заходу будуть представники усіх вузів міста. Хлопці пробіжать дистанцію в 3 кілометри і зберуть кошти для Луганського дитячого будинку.

Подібні благодійні марафони дуже популярні в усьому світі. Щорічно тисячі людей долають дистанції для того, щоб приєднатися до загального руху і допомогти нужденним. В Україні культура благодійних марафонів тільки розвивається. Заходи подібного формату вже проводилися в Києві, Одесі, Дніпропетровську, Львові та Харкові. Для Луганська студентський марафон в ЛНУ буде першим.

«Студентство Луганщини завжди небайдуже відносилося до чужих бід. Саме тому ми в черговий раз об’єдналися для досягнення спільної мети – здійснити мрію вихованців дитячих будинків нашого міста. Ми вважаємо, що благодійність – це не просто можливість допомогти матеріально, це перш за все проста людська підтримка. Я впевнена, наш марафон це доведе!» – зазначає президент Асамблеї студентського самоврядування ЛНУ імені Тараса Шевченка Інна Хмаренко.

Збір учасників забігу проходитиме на території студмістечка Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка, у центрі побутового обслуговування «Дзига» (поруч із гуртожитком №5 вул. Матросова 4-А).

Збір коштів відбуватиметься у два етапи. Спочатку волонтерські загони кожного університету зберуть кошти всередині ВНЗ, а також на самому заході глядачі та учасники зможуть зробити свої благодійні внески. Всі зібрані кошти організатори забігу планують передати в дитячий будинок №3 міста Луганська 23 вересня.

Джерело: ngo.donetsk.ua