Луцькі бібліотекарі збирали гроші для онкохворих дітей 24 Вересня 2013 11:57

Луцькі бібліотекарі збирали гроші для онкохворих дітей

Благодійна акція «Творчість заради життя» розпочалася у Луцьку. Її мета – зібрати кошти на потреби онкохворих дітей, які лікуються в онкогематогічному центрі Волинської обласної дитячої лікарні.

Аби привернути увагу до цієї проблеми, працівники обласної бібліотеки для юнацтва організували виставку-продаж робіт місцевих фотоаматорів та благодійний концерт для звичайних перехожих.

«Бібліотекарі й наші користувачі багато про це чули і не знали, яким чином ми могли б допомогти. Навколо нас зібралося багато молоді, які хотіли б щось зробити. Спочатку до нас долучилися фотоаматори, згодом й інші учасники. Ми довго думали, в якій формі нам організувати захід», – розповіла одна з організаторів, головний бібліотекар відділу культури і мистецтва бібліотеки Любов Фрадинська.

Проведення акції не обмежується одним днем. Вона стартує з невеликого концерту за участю вихованців музичної школи № 1 та № 3, гурту «Cannabis dance», STYLES DANCE ACADEMY, рок-школи Garage Drum Show, клубу сімейного дозвілля «Креативний простір». Фотовиставка буде розташована у читальному залі бібліотеки, тож читачі зможуть долучитися до цієї доброї справи.

До заходу долучилися й представники Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату.
«Ми робимо сьогодні акцент не на зборі коштів, а на тому, аби привернути увагу громадськості. Річ у тім, що не всі у місті навіть знають, що в обласній дитячій лікарні є такий онкогематологічний центр. Усі чули про онкодиспансер для дорослих, а про те, що у нас лікують онкохворих діток, яким також дуже потрібна допомога: і моральна, і матеріальна, – знають одиниці», – зазначила завідувач відділу організації благодійності та соціального служіння Волинської єпархії УПЦ КП Валерія Лесюк.
Під час дійства кошти в скриньку кидали і працівники бібліотеки, і відвідувачі бібліотеки, і звичайні перехожі. Учасникам концерту організатори вручили подяки.

Джерело: Волинські новини