Хмельницький благодійний фонд «Хесед Бешт» відсвяткував своє чотирнадцятиліття 27 Вересня 2013 13:51

Хмельницький благодійний фонд «Хесед Бешт» відсвяткував своє чотирнадцятиліття

16 вересня Хмельницький благодійний фонд «Хесед Бешт» відсвяткував чотирнадцяту річницю свого заснування.

Урочистий захід проходив у Хмельницькому обласному академічному театрі ім. М. Старицького і був відкритим для всіх бажаючих.

За минулий рік Хмельницькому благодійному фонду «Хесед Бешт» довелося долати безліч труднощів, шукати оптимальні шляхи вирішення проблем своїх клієнтів в умовах складного і нестабільного становища у державі. Але, незважаючи на це, досвідчена команда професіоналів на чолі з директором, заслуженим працівником соціальної сфери України Ігорем Ратушним, змогла примножити спектр надаваних послуг. Так, з’явилися програми «Шабатний бокс», «Ремонт», розвилася програма «Теплий будинок» та багато інших.

Девіз «Дійти до кожного клієнта» не утратив своєї актуальності, а робота Фонду продовжувала виконуватися системно і послідовно. У результаті ніхто з клієнтів не залишився самотнім, віч-на-віч зі своїми проблемами.

Торік особливу увагу приділили людям похилого віку. Для поліпшення їхнього самопочуття і надання більш якісних послуг у Фонді стартувало одразу кілька програм, які за рік довели свою ефективність. Одна з них – унікальна програма протидії деменції (втрата пам’яті). Патронажні працівники Фонду «Хесед Бешт» пройшли кілька семінарів з поліпшення навичок догляду за літніми клієнтами. Також організація видала чергову корисну книгу з серії «Бібліотека Фонду «Хесед Бешт» для людей похилого віку та їхніх опікунів» – «Крок назустріч». У ній розкриваються питання, пов’язані з темою старіння, догляду, розміщена консультаційна інформація як для клієнта, так і для патронажного працівника.

Для всіх гостей у холі театру була розгорнута нова виставка «Сімейні скарби», зібрана з особистих реліквій клієнтів Фонду. Тут можна було побачити стародавній посуд, атрибути столу, фотографії. Також у холі проходив майстер-клас з ізраїльських танців для всіх бажаючих.

На адресу Фонду та особисто директори Ігоря Ратушного пролунало багато теплих слів. Начальник управління праці і соціального захисту Слов’ян Воронецький у вітальному слові відзначив, що «Хесед Бешт» – краща недержавна соціальна організація в Хмельницькому. Вітали також і представники профспілок, національних громад, соціальних організацій. Хореографічні композиції виконували учасниці танцювального колективу «Вогонь у небесах» (Хмельницьке обласне відділення міжнародного фонду «Небайдужі люди»). А спеціально запрошені гості з вокальної групи «Сімха» (ВБЕЦ «Хесед Еммуна», м. Вінниця) надовго запам’ятаються усім гостям прекрасним виконанням пісень різного репертуару.

Сюрпризом для присутніх став показ фільму «Баал Шем Това завіт», знятого у відеостудії «Новий погляд» за весь минулий рік. Спеціальними пам’ятними знаками «За творення добра» були нагороджені люди, які весь рік пліч-о-пліч із Хеседом працювали на благо клієнтів.

Фонд «Хесед Бешт» відсвяткував день народження 16 вересня, але святкові заходи тривали ще цілий тиждень. Спеціально до цієї дати була присвячена Міжнародна конференція з питань вивчення предметів юдаїки в музеях України. У ній взяли участь 36 музейних працівників, істориків і дослідників єврейської культурної спадщини в Україні.

Інформація надана Хмельницьким благодійним фондом «Хесед Бешт»