Полтавська газета «Коло» оголошує благодійну акцію збору книг для сільських бібліотек 22 Жовтня 2013 10:19

Полтавська газета «Коло» оголошує благодійну акцію збору книг для сільських бібліотек

Полтавська газета «Коло» разом з відомою письменницею Мілою Іванцовою оголошує збір книг для сільських бібліотек. «Коло» запрошує читачів газети та сайту долучитися до благодійної акції – збору книг для бібліотек сільських населених пунктів Полтавської області. Приєднайтеся до акції – подаруйте книжку в сільську бібліотеку!

Проект, який започаткувала письменниця Міла Іванцова – відомий та поширений в Україні. «100 книжок для сільської бібліотеки» – соціальний рух, в рамках якого збирають книги для сільських бібліотек України. В рамках акції книги отримували  й сільські бібліотеки Полтавщини.

Ми приймаємо книжки у тих, хто хоче поділитися ними із сільськими бібліотеками. Адже, як відомо, саме на селі дефіцит книг, особливо сучасних, відчувається гостро. Міські жителі мають широкий доступ до інформаційних джерел – книгарень, інтернет-ресурсів, мас-медіа, культурних осередків. У селах, особливо віддалених, це рідкість. Чи не єдиним осередком культури залишається бібліотека. На селі не вистачає книжок зі шкільної програми, творів українських сучасних авторів, дитячої літератури.

Тож кожен, хто бажає долучитися до руху, може принести книжки до редакції «Кола» за адресою Маршала Бірюзова, 51/б або  залишати їх у спеціальних кошиках, знайти які можна буде невдовзі у пунктах прийому оголошень «Жовтої газети».
Телефон для довідок: 613-245

Джерело: Коло – всі новини Полтави