УАВПП збирає кошти на книги шрифтом Брайля для незрячих дітей 22 Жовтня 2013 12:50

УАВПП збирає кошти на книги шрифтом Брайля для незрячих дітей

Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) разом з Національною асамблеєю інвалідів продовжує збирати гроші на книги  шрифтом Брайля для незрячих дітей в межах проекту «Читати на рівних». Про це повідомляє прес-служба ДП «Бурда-Україна».

Головне завдання благодійного проекту «Читати на рівних» – видати 4200 дитячих художніх тактильних книг. Саме стільки екземплярів потрібно, щоб дати можливість читати дітям з порушеннями зору в 239 освітніх закладах.

Сьогодні вже зібрано гроші на 400 книг, це  більше 70 тис. грн, але цього недостатньо для початку друку книг, оскільки технологія передбачає виготовлення спеціальних форм, на які йде значна частина грошей. Спочатку планувалося, що сторінки будуть мати пластикове покриття – для підвищення довговічності книг. Але після консультацій з тифлопедагогами від такої новації відмовилися – книги будуть видані на папері. Це дозволяє знизити витрати вдвічі – з 300 до 150 грн за екземпляр.

Рекламна кампанія зі збору засобів проходить в усіх друкованих медіа, які підтримали проект, а також під час різноманітних BTL-заходів видань. Тільки у вересні рекламні макети були опубліковані в 116 періодичних виданнях. Всього вийшло більше 270 макетів. Промотування акції в пресі продовжиться до кінця грудня.

«Проект «Читати на рівних» – це можливість розбудити громадську думку і привернути увагу держави до наших дітей, які гостро потребують підтримки і любові. Це міць всеукраїнського ринку преси, який об’єднався з благородною метою і успішно довів, що газети і журнали, які мають свою постійну аудиторію, яким довіряють читачі, є тим потужним і надійним медійним ресурсом, якому під силу вирішити складні і відповідальні завдання, для яких потрібно об’єднати всю Україну», – вважає Олена Матушенко, член робочої групи проекту «Читати на рівних», директор з маркетингу та інтегрованих проектів ДП «Бурда-Україна».

На думку організаторів проекту, саме після цієї ініціативи міністр освіти і науки України Дмитро Табачник повідомив, що держава видасть 32 тис. підручників шрифтом Брайля для спеціалізованих інтернатів, де навчаються незрячі і слабозрячі діти.

Щоб зробити внесок, використовуйте такі дані: одержувач платежу ВГО НАІУ;
код ЄДРПОУ 26114037; банк одержувача ПАТ КБ «ПриватБанк», Печерська філія, м. Київ ( Україна ); номер рахунку 26001052716164; код банку (МФО) 300711;
призначення платежу: Благодійний внесок на тактильні книги для сліпих дітей.

Віднедавна запрацювала послуга електронного платежу.

Джерело: «Телекритика»