Олександр Олійник про три функції Асоціації благодійників України. ВІДЕО 23 Жовтня 2013 10:16

Олександр Олійник про три функції Асоціації благодійників України. ВІДЕО

18 жовтня 2013 року в Одесі у Вітальні HUB Odessa пройшла публічна лекція «Благодійність в Україні і світі». Перед громадськістю Одеси виступили президент Благодійного фонду «Карітас Украини», віце-президент Карітас Європа Андрій Васькович та віце-президент Асоціації благодійників України Олександр Олійник.

Олександр Олійник ознайомив присутніх з головними напрямами діяльності Асоціації благодійників. Він пояснив, що Асоціація, як об’єднавча структура, не займається благодійною діяльністю у загальноприйнятому розумінні. «Але ми намагаємося виконувати три головні напрями діяльності, реалізовувати три функції, які закладені в наш статут. Перше – це промоція благодійності. Друге – лобіювання законодавчих актів, які сприяють розвитку благодійності в Україні. Третє – поширення кращих практик благодійності, які існують в Україні, на широкі верстви», – підкреслив Олександр Олійник.

Віце-президент Асоціації представив три її головні проекти – «Зелену книгу української благодійності», діяльність робочої групи із впровадження в Україні відсоткової філантропії та Національний конкурс «Благодійна Україна».

Дивіться повністю лекцію «Благодійність в Україні і світі» – виступ Олександра Олійника, Андрія Васьковича та дискусію в залі.

Джерело відео: Hub Odessa