У Мукачеві до Дня Святого Мартина влаштували благодійну акцію 11 Листопада 2013 10:42

Святий Мартин – символ добра, допомоги та людинолюбства. Тому в дні присвячені святому покровителю мукачівці організували благодійну акцію «Поділись іграшкою». Вихованці Мукачівського будинку школярів збирали не тільки іграшки, а й книжки. Крім того, діти влаштували справжній майстер-клас із виготовлення ліхтариків – символів мартинівських днів.

В святкові дні Мукачівці намагаються відповідати характеристикам самого святого Мартина. Тому і проводять численні благодійні акції. Однією з таких став збір іграшок та книжок для дитячих будинків, хворих та покинутих дітей. Організували цю акцію працівники Мукачівського будинку школярів.

Акція поєднала в собі і благодійність й майстер-клас. Вихованці будинку школярів залюбки демонстрували всім бажаючим, як легко виготовити ліхтарик до свята на будь-який смак. До палатки з ліхтариками підходили діти середнього шкільного віку, а наймолодші залюбки ділились своїми улюбленими іграшками з тими, кому пощастило менше. Хтось віддає іграшки, тому що власні діти вже підросли, а хтось ділиться своїми особистими іграшковими цінностями. Тож зовсім скоро новим іграшкам радітимуть дітки в дитбудинках, а вже в неділю на центральній площі міста засяють ще більше, виготовлених власноруч, ліхтариків.

Джерело: Голос Карпат